El britànic Chris Froome té més a prop el seu tercer Tour de França en imposar-se amb autoritat en la cronoescalada de 17 quilòmetres disputada entre Sallanches i Megeve, en la qual va mostrar una superioritat que li va permetre allunyar encara més els seus rivals directes.

Froome va ser una veritable locomotora groga a la lluita individual contra el cronòmetre i va poder signar la seva segona victòria en la present edició en marcar un temps en meta de 30,43, superant en 21 segons l'holandès Tom Dumoulin i en 33 a l'italià Fabio Aru i l'australià Richie Porte.

Una altra demostració de Froome, que va deixar l'interès del Tour subjecte a la lluita pel podi, amb Bauke Mollema, Adam Yates i Nairo Quintana disputant dues places en un marge de menys d'un minut. El Tour té virtual vencedor.

La general posa a Froome catifa vermella fins a París. Resten dues etapes de muntanya, però el britànic té un matalàs de temps definitiu. Mollema és segon a 3.52, Adam Yates tercer a 4.16 i Quintana quart a 4.37. Alejandro Valverde és el primer espanyol, vuitè a 6.37, avançat pel vencedor de la Volta, Fabio Aru.

L'etapa d'ahir es tractava d'una crono que exigia combinar les aptituds de contrarellotgista i escalador, a més d'un bon maneig dels canvis de ritme. Dumoulin va posar la directa per la seva tercera victòria i es va presentar a meta amb 31.04 minuts. Dumoulin esperava, veient la televisió, mentre el seu gran rival, Froome, escalfava en el corró a la sortida de Sallanches. I va sortir el ciclista de Sky, vestit de groc, exercint una crono de menys a més. Va passar cinquè al quilòmetre 6, tercer en el 10 i va entrar en meta com un obús.

Froome, de 31 anys, va aixecar els braços en creuar la meta. El guanyador del Tour 2013 i 2015 té motius per estar tranquil. És imbatible també en solitari, sense equip, per això va guanyar la seva setena etapa al Tour, en gran i sense concessions. Va tornar la moneda a Dumoulin, que el va relegar a la primera crono.

Avui es disputa la dinovena etapa entre Albertville i Sant-Gervais Mont Blanc, de 146 quilòmetres, l'últim final en pujada.

Classificació contrarellotge: 1. Chris Froome (Sky), 30:43; 2. Tom Dumoulin (Giant), a 21 s.; 3. Fabio Aru (Astana), a 33 s.; 4. Richie Porte (BMC), m.t.

Classificació general: 1. Chris Froome (Sky), 77h 55:53; 2. Bauke Mollema (Trek), a 3:52; 3. Adam Yates (Orica), a 4:16. 4. Nairo Quintana (Movistar), a 4:37.