El francès Romain Bardet (Ag2r) va revolucionar la classificació general després imposar-se en solitari a la dinovena etapa disputada entre Albertville i Sant-Gervais Mont Blanc, de 146 quilòmetres, en què el britànic Chris Froome va patir una caiguda que no li va impedir retenir el mallot groc. Bardet, un ultralleuger de 25 anys, va atacar poc abans que Froome patís una caiguda a 12 quilòmetres de meta, va atrapar el portuguès Rui Costa, únic supervivent de l'escapada del dia, i es va llançar en solitari cap a la glòria. Va ?aconseguir la primera etapa francesa i el segon lloc de la general. El ciclista francès va alçar els braços amb 23 segons d'avançament sobre Purito Rodríguez i Alejandro Valverde, segon i tercer respectivament. A la seva roda creuar el sud-africà Louis Mentjes i el colombià Nairo Quintana, que puja al tercer esglaó del podi.

Froome va veure la creu de la moneda, la part menys amable del ciclisme. Una caiguda el va tenir contra les cordes, però els seus enemics directes, menys Bardet, no el van rematar quan estava en dificultats. Froome va recórrer al coratge, i amb l'ajuda de Poels i Hainaut va aconseguir salvar els mobles, ja que només va perdre al cim 36 segons. Res greu, ja que Froome va salvar el liderat amb diferències que li permetran, excepte accident, aconseguir el seu tercer Tour de França demà a París.

Això si, la resta del podi va tenir un tomb considerable. El cop d'efecte de Bardet va eliminar l'holandès Mollema i el britànic Adam Yates i els seus llocs els ocupen ara Bardet, a 4.11 i Nairo Quintana, a 4.27 minuts. «Un miracle», pel colombià que ahir estava malalt.

Classificació etapa: 1. Romain Bardet (AG2R), 4:14:08; 2. Joaquim Rodríguez (Katusha), a 23; Alejandro Valverde (Movistar) m.t.

Classificació general: 1. Chris Froome (Sky), 82h 10:37; 2. Romain?Bardet (AG2R), a 4:11, 3, Nairo Quintana (Movistar) a 4:27, 4, Adam Yates (Orica) a 4:36.