Adel Mechaal (New Balance) va aconseguir el bronze en la cursa dels 5.000 metres del Campionat d'Espanya, que es va adjudicar Ilias Fifa, amb un temps de 13:38.21. La prova, que es va còrrer a un ritme alt, va acabar amb un esprint final en els darrers 150 metres, entre Fifa, Antonio Abadía (segon) i el palamosí, que no va poder revalidar el títol estatal.

Mechaal i Fifa es tornaran a veure les cares avui, concretament en la final dels 1.500. Ambdós corredors van aconseguir classificar-se ahir vencent la seva sèrie i amb un resultat pràcticament calcat. Mentre el palamosí aturava el cronòmetre a 3:47.94, Fifa ho feia amb 3:47.87. Es preveu, doncs, un nou frec a frec entre aquests dos atletes en una cursa que es correrà a les 20:30.

Qui també va aconseguir el bitllet per a la final d'avui va ser Esther Guerrero (New Balance), segona en la seva sèrie dels 800 metres. La banyolina va aturar el temps en 2:09.22 i podrà defensar el títol que va aconseguir la temporada passada (20:10).

Qui no va aconseguir acabar la seva prova va ser el saltador de Mont-ràs Víctor del Río, que va abandonar a la prova de triple salt després del segon intent. En els dos primers salts havia aconseguit el mateix registre: 14,74 metres.

Tampoc serà a la final dels 400 tanques Clàudia Illa (A.A. Palamós) que, amb 1:04.40, va finalitzar en el sisè lloc de la seva sèrie.