Nico Rosberg (Mercedes) sortirà des de la primera posició de l'engraellat de sortida després de marcar la pole en els entrenaments qualificatoris del Gran Premi d'Hongria, disputats a Hungaroring. Compartirà la primera línia de la graella amb el seu company d'equip, el britànic Lewis Hamilton, màxim rival de Rosberg en la lluita per aconseguir fer-se amb el Mundial de pilots.

Bona nota per als pilots espanyols, doncs el madrileny Carlos Sainz sortirà des de la sisena posició i l'asturià Fernando Alonso ho farà des de la setena.

"No sé d'on ha sortit la volta a la Q3", bromejava el pilot madrileny després de signar una de les seves millors qualificacions. Alonso, tot i el setè lloc a l'engraellat, no va acabar satisfet del tot, ja que, quan intentava superar el temps de Vettel (cinquè), el seu monoplaça va fer una virolla.

La pluja va ser la gran protagonista en uns entrenaments que es van eternitzar degut a múltiples incidents patits pels pilots. Així, fins a quatre banderes vermelles es van veure, degudes als accidents de Marcus Ericsson (Sauber), Felipe Massa (Ferrari) i Rio Haryanto (Manor). De fet, la virolla d'Alonso en la seva última volta va provocar l'aparició d'una bandera groga que va evitar que Hamilton pogués batre el temps marcat per Rosberg. La cursa es disputa avui, a les 14:00, per Movistar+.