El Barça va anunciar ahir que el cost del fitxatge de Neymar va ascendir a 19,3 milions d'euros, quantitat en la qual no va incloure els 40 milions que el club va pagar a l'empresa dels pares del jugador, N&N, que després del pacte amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat es va considerar sou del futbolista.

Així ho va assegurar la vicepresidenta de l'àrea econòmica, Susana Monje, que va presentar el balanç econòmic del club blaugrana de la temporada 2015-2016, que va incloure una reformulació del cost de l'operació del brasiler.

Després de l'acord amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat pel qual el club va acceptar pagar una multa de 5,5 milions i es va arxivar la causa en contra de l'actual president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, i el seu antecessor, Sandro Rosell, l'entitat determina com a sou del jugador gairebé tots els conceptes que abans eren considerats com a traspàs. D'aquesta manera, el cost del fitxatge ascendeix fins als 19,3 milions d'euros que es van pagar al Santos, mentre que els 40 milions d'euros abonats a l'empresa N&N, els 10 milions corresponents a la retenció de l'acord extrajudicial i d'altres 5,5 milions de la multa a Hisenda s'entenen com a sou del jugador.

«El sou anual del jugador ha estat de 24,8 milions bruts, que nets (lliures d'impostos) serien uns 12 milions», va puntualitzar Monje, qui va qualificar l'operació d'«excepcional». Aquestes xifres disten de les que Josep Maria Bartomeu va anunciar al gener del 2014, quan en una roda de premsa va desglossar que el total de l'operació va ascendir fins als 86,2 milions d'euros. En aquest sentit, Monje va discrepar amb les quantitats que es van facilitar fa dos anys i mig. «No estic d'acord amb les sumes que es van fer, perquè el cost no va ser de 86,2 milions. Aquí es van afegir partides de fitxatge més sou», va destacar.

20 milions per un davanter

El Barça té previst destinar una xifra pròxima als 20 milions d'euros per fer front al fitxatge del quart davanter, l'última peça que falta al club blaugrana per tancar la plantilla del primer equip per aquesta temporada.

En la presentació de les xifres corresponents a l'exercici 2015-2016, la vicepresidenta de l'àrea econòmica, Susana Monje, va donar pistes sobre el que la junta directiva té previst invertir per al futur substitut del trident ofensiu que formen Leo Messi, Luis Suárez i Neymar.

El club blaugrana tenia previst gastar-se en fitxatges aquest estiu 60 milions, encara que ja n'ha invertit prop de 80 amb les incorporacions de Samuel Umtiti, Lucas Digne, Denis Suárez i André Gomes. D'aquest últim jugador, pel qual el Barça ha pagat 35 milions i 20 més en possibles variables, Monje va dir que el club defineix aquesta operació com una «oportunitat de mercat» i, per això, la considera «com un avanç» de la inversió prevista en fitxatges per a la temporada que ve.

«Seguim mantenint els 60 milions d'euros més les vendes. Hem de mantenir aquest límit de 60 milions i, per això, considerem el fitxatge de Gomes com un avanç de l'any vinent», va destacar Monje, qui va revelar que el club disposa entre «20, 21, 22 o 24 milions» per fitxar el davanter.

Aquest és el jugador que falta a l'equip que, després de veure com se li escapen Vietto i Gameiro, dos dels grans favorits per ocupar aquesta posició, ara treballa amb altres futbolistes que s'ajustin a les condicions que demana l'entrenador de l'equip, l'asturià Luis Enrique.