El Barça va tancar ahir la curta estada a Anglaterra, on s'haurà entrenat durant cinc dies a les instal·lacions de Saint George's Park, per iniciar una nova etapa amb la disputa de partits amistosos, el primer del quals aquesta tarda a Dublín. Després de l'últim entrenament a Birmingham, avui l'equip blaugrana viatja a Irlanda per jugar un amistós contra el Celtic de Glasgow (19.00, TV3).

Els jugadors de Luis Enrique van fer ahir una doble sessió d'entrenament, tancant així una setmana intensa on gairebé tots els futbolistes han realitzat un treball per aconseguir el to físic. Entre ells, el lateral Martín Montoya es va tornar a perdre un altre dia d'entrenament amb el grup per uns problemes musculars. Després de la sessió matinal d'ahir, el migcampista Sergi Roberto, reconvertit a lateral dret, va reconèixer que en aquesta nova posició tindrà més opcions, especialment després de la marxa de Dani Alves. «Amb la competència que hi ha al mig del camp, l'opció de lateral no és dolenta, ja que podré tenir més minuts», va assenyalar el jugador de Reus.

Va reconèixer també que abans de començar la temporada passada va pensar a deixar el club davant la falta de minuts del curs anterior, però la sanció de la FIFA que va impedir fitxar el Barça li va permetre tenir minuts en defensa, davant dels perduts com a migcampista. «Ara, havent jugat minuts, aquest curs es presenta de forma diferent», va afirmar el jugador, que haurà de mantenir una competència pel lateral dret amb Aleix Vidal.

El director d'esports professionals, Albert Soler, va viatjar ahir fins a Saint George's Park mentre que no s'espera que avui el president de l'entitat, Josep Maria Bartomeu, estigui amb l'equip blaugrana a Dublín.

A la capital d'Irlanda, l'equip de Luis Enique disputarà el primer amistós de pretemporada, davant un històric com el Celtic, un duel emmarcat dins la Internacional Champions Cup, competició que juguen els principals equips d'Europa.

El conjunt escocès, que va empatar a 1 davant el Leicester, proper rival del Barça, fa uns dies, es trobarà al davant un equip on segurament tindran protagonisme molts jugadors del filial així com també dues de les grans estrelles de l'equip: Leo Messi i Luis Súarez. A més, l'altre Suárez, Denis, serà l'únic dels quatre fitxatges que debutarà com a jugador culer.