L'atleta russa Yelena Isinbayeva, especialista en perxa, ha decidit tirar la tovallola després que la IAAF frustrés les seves últimes esperances de competir en els Jocs de Rio i intentar penjar-se un tercer or olímpic. «Vaig rebre la resposta negativa de la IAAF i lamentablement, no han fet una excepció amb mi. No m'han permès competir als Jocs. El miracle no ha passat. No és el meu destí competir a Rio», va escriure Isinbayeva al seu compte d'Instagram.

Isinbayeva va reconèixer que les seves possibilitats de saltar a Rio després que el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) donés la raó a la IAAF eren «miserables», però va decidir intentar-ho animada pels dirigents esportius i els aficionats. El Consell de Dopatge de la IAAF va «estudiar detingudament» la petició de la doble campiona olímpica i va dictaminar que «no hi ha motius per reconsiderar la decisió» de vetar l'atletisme rus a causa de la connivència de la federació russa amb el dopatge. Una altra possibilitat era entrar a formar part de la Comissió d'atletes del Comitè Olímpic Internacional (COI), però aquest va explicar que això únicament li dóna dret a assistir als Jocs, però no a competir.

«Després del naixement del meu fill, els Jocs de Rio encara tenien sentit. He sacrificat un temps que podia haver estat amb el meu fill. I ara aquest somni me l'han arrabassat», va dir. En el que no es rendeix Isinbayeva és a defensar individualment, encara que de manera retroactiva, el seu dret a participar en els Jocs Olímpics, ja que acudirà al TAS i, en cas de necessitat, al Tribunal Europeu de Drets Humans. La perxista, de 34 anys, va demanar desesperadament dimecres ajuda al president rus, Vladímir Putin, que va haver de consolar-la quan es va posar a plorar en la cerimònia de comiat de l'equip olímpic rus al Kremlin.

Quant a la seva possible retirada, l'atleta russa va admetre que esperar quatre anys més és pràcticament impossible i que el seu únic al·licient era acabar la seva carrera amb les seves cinquenes olimpíades i el seu tercer or. «Tinc ja 34 anys i trio la família», va dir l'atleta que es va alçar amb l'or a Atenes 2004 i Pequín 2008, a més del bronze a Londres 2012.