El pilot alemany de Mercedes, Nico Rosberg, sortirà aquest migdia des de la pole position del Circuit de Hockenheim, seu del Gran Premi d'Alemanya de Fórmula 1. Rosberg, que va veure com la setmana passada el seu company d'equip, Lewis Hamilton, li prenia el lideratge del Mundial al Gran Premi d'Hongria, intentarà recuperar les regnes de la classificació amb una victòria a casa. Precisament Hamilton sortirà des de la segona posició i intentarà sorprendre el seu company a la sortida, tal i com va fer en l'anterior Gran Premi.

Rere els Mercedes, grans dominadors, van aconseguir situar-s'hi els Red Bull de Daniel Ricciardo, tercer, i Max Verstappen, quart, quedant per davant els Ferrari, l'altra escuderia que vol acabar la temporada com a segona del Mundial. Kimi Raikkonen sortirà des de la cinquena posició, mentre que Sebastian Vettel ho farà des del sisè lloc. Precisament Vettel és l'últim dels pilots que van rodar dins el mateix segon que Rosberg.

Els pilots espanyols els haurem de buscar a la part del darrere de la graella. Fernando Alonso (McLaren) va signar el tretzè millor temps i Carlos Sainz (Toro Rosso) sortirà des del setzè lloc, després de rebre una sanció de tres posicions per haver molestat en la volta ràpida de Felipe Massa (Williams). El brasiler sortirà des de la desena posició de la graella.

Després de la tanda qualificatòria, Fernando Alonso, doble Campió del Món, va comentar que "és una mica decebedor no haver entrat a la Q3 avui: el tretzè lloc no és un gran resultat, però no som tan competitius en aquest traçat com a Budapest", però va voler buscar la cara positiva explicant que "tenim molts pneumàtics nous i ens donarà un avantatge a la sortida i en l'estratègia".