La corredora gironina Tina Bes va aconseguir imposar-se ahir a la Ultra Trail Catllaràs, una prova amb un recorregut total de 57 quilòmetres amb un desnivell positiu de 3.900 metres, amb sortida i arribada a la Pobla de Lillet (Berguedà) i una alçada màxima de 1.653 m al cim del Sobrepuny.

La gironina es va posar ben aviat al capdavant de la classificació de fèmines i, en el primer punt de control, en el quilòmetre 14, ja havia aconseguit un avantatge de gairebé 20 minuts sobre Laura Céspedes (Club Olímpic Farners). Al pas per aquest punt de control, Bes va marcar 1h 36:33, per 1h 55:05 de Céspedes. En el quilòmetre 30 la gironina seguia augmentant l'avantage sobre Céspedes, i a la Nou de Berguedà van marcar un temps de 3h 48:18 i 4h 37:34, respectivament. Bes anava llançada cap a la victòria, i la diferència es va anar ampliant fins a les 3 hores a la línia d'arribada. Tina Bes va marcar un temps final de 7h 56:20, mentre que Laura Céspedes, segona classificada de la categoria Absolut Femení, va entrar després de còrrer 10 hores, 59 minuts i 25 segons.

La gironina va saber imprèmer un gran ritme a la prova, en què va còrrer amb una marca de 8:22 per quilòmetre, un ritme que cap altra dona va poder seguir (Laura Céspedes va acabar amb una mitjana d'11:35) i que la va portar fins a la catorzena posició absoluta.

Aquesta victòria a l'Ultra Trail Catllaràs li permet a Tina Bes fer-se amb el triomf en la Missionx3, una lligueta de tres curses (Trail Cap de Creus, Trail Ulldeter i Trail Catllaràs) en la que ha ?aconseguit finalitzar en primera posició (va acabar quarta al cap de Creus i primera a Ulldeter i Catllaràs)

En categoria masculina, la victòria en l'Ultra va ser per Ernest Ausiró (6h 58:47), seguit per Roberto Sánchez (7h 19:22) i per Dani Aguirre (7h 19:23).

En la categoria Express (17 quilòmetres), en categoria masculina el podi va ser per Josep Vinyes, Miquel Cruz i Eduard Baquer, mentre que en femenina va ser per Anna Comet, Airina Guillén i Meritxell Costa. En Trail (28 quilòmetres) els vencedors van ser Marc Pérez, en categoria masculina, i Carla Ryan, en femenina.