Un gol de penal de Leo Baptistao en el minut 6 i les grans intervencions del porter Roberto, que va aturar un penal al primer temps, li van donar ales a l'Espanyol per aconseguir la victòria contra l'Everton (0-1). Amb un futbol molt seriós, bona conducció de la pilota i molta claredat en els seus moviments, els catalans no van donar opcions a un qualificat rival, que va tenir algunes ocasions en el primer temps, però que pràcticament es va quedar en blanc en el segon.

Va sortir l'equip de Quique amb un 4-4-2, molt equilibrat amb Diop i Víctor Sánchez i una bona anticipació defensiva. En la creació Piatti i Hernán Pérez desequilibraven i, a més, va jugar amb el vent a favor en marcar pràcticament en la primera ocasió que va tenir. Va ser en una combinació entre Moreno i Baptistao que va acabar amb un passada a l'esquerra sobre el lateral Rubén Duarte, que va arribar un instant abans que Ganaa Gueye, que va cometre un clar penal. Leo Baptistao no va fallar, enganyant Stekelenburg. A partir de llavors, l'Everton, dirigit per Ronald Koeman, va buscar el joc al camp contrari i va tenir una bona arribada per mitjà de Barkley (min.8), ben resolta pel porter Roberto.

Va passar l'equip de Sánchez Flores per algunes dificultats. Lukaku va tenir l'empat en el minut 17, però Roberto va tornar a estar excel·lent. Abans del final del primer temps, un remat d'Oscar Duarte que va salvar sota pals Mirallas va ser el millor de l'Espanyol, que va tenir en Roberto el seu heroi. Penal sobre Deulofeu i el porter que va aturar el llençament de Barkley.

Al segon temps, l'Espanyol no va patir en cap moment. En el primer quart d'hora, i abans del rosari de canvis per part de Koeman, només Baynes ha tingut una bona ocasió, l'única amb cara i ulls.