Maverick Viñales (Suzuki) sortirà des de la sisena posició de l'engraellat de sortida del Gran Premi d'Àustria, que es disputa aquest migdia (14.00) al Red Bull Ring, a Spielberg, Àustria. El rosinc compartirà aquesta segona línia de la graella amb Jorge Lorenzo (Yamaha), quart, i Marc Márquez, cinquè (Honda).

Els grans dominadors de la qualificació van ser els pilots italians, amb les Ducati de protagonistes (Iannone va signar la pole position i Dovizioso va fer el tercer temps) i amb Valentino Rossi entrant entre les dues màquines italianes per situar la seva Yamaha en segona posició. Rossi voldrà aprofitar aquesta sortida des de la primera línia de la graella de sortida per retallar el màxim de punts possibles al líder del Mundial, el català Marc Márquez (la diferència és de 59 punts). Maverick Viñales, en el Mundial, està situat en cinquena posició, amb 83 punts, a 13 del quart, Dani Pedrosa, que avui sortirà des de la dotzena posició, i tindrà una bona oportunitat per retallar-li un grapat de punts.

Pel que fa a Moto2, el llançanenc Isaac Viñales va finalitzar la qualificació en vint-i-cinquena posició, en una temporada en la qual la Tech3 es mostra clarament inferior a les seves competidores. A la part davantera, el líder del Mundial, Johann Zarco va aconseguir fer-se amb el primer lloc de la graella de sortida, mentre que els seus principals rivals, Àlex Rins i Sam Lowes, sortiran des de la novena i setena posició, respectivament.

Pel que fa a la categoria petita, Moto3, pole position inèdita per al mallorquí Joan Mir, just per davant del líder destacat del Mundial, el sud-africà Brad Binder.