La badalonina Mireia Belmonte, or en 200 papallona i bronze en 400 estils en els Jocs Olímpics de Rio 2016, es va mostrar ahir molt ambiciosa a l'hora de parlar de nous objectius, entre els quals va situar "ser campiona del món en piscina de cinquanta". La matinada abans, Belmonte havia acabat la seva participació als Jocs amb un agredolç quart lloc a la final dels 800 metres que va guanyar la imparable Kate Ledecky.

La nedadora catalana, quàdruple medallista olímpica, va explicar que a Rio de Janeiro ha fet realitat "el somni de ser campiona olímpica" però va subratllar que encara té "reptes per davant, com el Mundial de l'any que ve a Hongria". "Em queda ser campiona del món en piscina de 50 metres. Cal voler més i no conformar-se amb el que es té", va dir Belmonte.

Acompanyada pel seu tècnic, el francès Fred Vergnoux, Mireia Belmonte es va mostrar satisfeta amb el que s'ha aconseguit en els Jocs de Rio, on es va erigir en la primera nedadora de més de 25 anys que guanya la final olímpica de 200 papallona. "En aquell moment tenia ganes de plorar i de riure", va reconèixer la catalana, qui en la cerimònia de lliurament de medalles va deixar sortir "l'emoció que tenia continguda". Mireia Belmonte va explicar que encara no ha vist el vídeo d'aquesta final perquè és un moment que vol compartir amb la família, però sí que va destacar una imatge: "quan ens queden quinze centímetres per arribar a la paret". "Aquesta foto descriu quatre anys de treball en què hem buscat la perfecció" va dir.