El Llagostera té una plantilla totalment nova. Fer-ne un equip és el repte més immediat?

Sí, hi ha molta feina per fer en aquest sentit. Només segueixen Moragón, Ratti, Masó i Quesada, (que surt d'una lesió de creuats i en té encara per un parell de mesos) i hem d'introduir tots els conceptes i fer que els jugadors es coneguin de pressa entre ells. A veure quin serà el temps de penalització que hem de passar per aconse?guir que aquests bons jugadors que hem firmat es puguin convertir en un bon equip.

S'hi havia trobat mai en una situació com aquesta, amb tants futbolistes nous?

No, i la situació no és fàcil. Hem esperat els jugadors que volíem, i encara ens en falten dos o tres més, segurs un punta i un lateral esquerre. Mirem d'accelerar feina fent dobles sessions. Haig de dir que m'he trobat amb un grup molt intel·ligent, que interpreta molt bé les coses, i ens ho posa fàcil, als entrenadors.

Com definiria l'equip que té?

Hi ha una barreja entre gent contrastada i gent jove amb molta projecció, sense oblidar nanos del filial que estan fent la pretemporada molt il·lusionats. Hem fet una plantilla curta. Sempre havíem tingut 24/25 homes i aquest any en tindrem una vintena, més 10-12 futbolistes del futbol base amb projecció al primer equip que aquest estiu han estat treballant amb nosaltres i tenen els conceptes totalment agafats. Molts d'aquests estan en situació de poder comptar per al partit d'aquest dissabte contra l'Espanyol B en l'inici de la lliga.

Pol Laporta es queda?

És un bon jugador i un bon company. S'ha guanyat poder continuar amb nosaltres, tot i que no podem fer-li fitxa del primer equip. Estem contents amb el seu rendiment esportiu i humà. Serà un jugador més del filial, amb perfil per poder comptar en el primer.

Vista l'experiència de l'any passat amb els brasilers Giva i Mosquito, no li fa por haver dut ara un argentí (Setti)?

La veritat és que els dos brasilers no van funcionar, per causes diferents, però no ens podem tancar en banda. En aquest cas em sembla que ho hem encertat de ple. Veig Setti com un molt bon professional, que quan s'hagi posat a punt, perquè fa poc que ha arribat, serà una peça molt important. El caràcter és ben diferent, és un tio competitiu i assenyat que ens anirà molt bé.

Tots els experts de Segona B situen el Llagostera entre els favorits per pujar. Vostè també?

Tothom sap el nivell de Segona B. Hi ha equips que la temporada passada van baixar havent fet un pressupost d'un milió d'euros. Nosaltres tenim un pressupost de 600.000 euros destinat als jugadors. Hi haurà rivals que disposaran de més diners, però també nosaltres tenim més arguments que abans. Ara juguem a Palamós, i intentarem fer un futbol maco, vistós i ofensiu, tenint la pilota i fent posessions llargues. Estem variant una mica la nostra forma de competir. L'objectiu primordial ha de ser salvar la categoria, però és veritat que hem muntat un equip per intentar lluitar pel play-off.

La viabilitat del Llagostera passa per tornar a Segona A?

Nosaltres no ens hem gastat els diners que reben els equips d'ajuda pel descens, que és d'1,2 milions aproximadament. El Llagostera repartirà aquests diners per tres anys, aquests i els ingressos de publicitat i socis, amb la qual cosa garantim el pressupost de les tres pròximes campanyes a Segona B. Hi haurà equips que, en la mateixa situació que nosaltres, ho invertiran tot el primer any. Jo estic content amb els jugadors que hem portat. Podrem tenir un pressupost més competitiu del que havíem tingut en l'anterior etapa a Segona B... i tot i això vam pujar.

Per què haurà servit al Llagostera el pas per Segona A?

Per consolidar-nos en el món del futbol espanyol. Som un club conegut a tot arreu ara i això ens ha fet crèixer socialment. I a més a més pel que li deia abans, que amb els ingressos que haurem aconseguit podrem fer el pressupost dels propers tres anys després de la gran gestió que hem fet. Socialment ja no som l'equip de Llagostera, ara els socis són de tota la Costa Brava i juguem a Palamós.

I Oriol Alsina què hi ha après al futbol professional?

Jo vaig arribar al futbol professional amb el Girona, com a director esportiu. En el futbol professional hi he crescut, com a director esportiu en aquest moment i com a entrenador, després, tot i que és cert que amb el descens he fet un pas enrere. Però m'he estimat més fer aquest pas enrere que no pas esperar si em sortia alguna cosa de Segona A, ara a l'estiu o amb la temporada ja iniciada. Estic molt content aquí, il·lusionat, i la gent que està amb mi ho fa plenament implicada.

Si no va marxar l'any passat o ara... ja no marxarà mai.

Mai se sap. Mentre tinguem uns projectes que ens permetin competir, com a mínim, a Segona B, jo estaré aquí. També hi ha gent molt preparada, com l'"scar (Álvarez), que podria entrenar qualsevol equip. Ara, però, la meva il·lusió segueix sent aquesta. Si d'aquí a tres anys no podem tenir un pressupost competitiu a Segona B el que no faré serà estar aquí patint. Aleshores m'hauria de plantejar què fer i mai podria dir que no a una oferta que vingués de fora.

Què va ser més difícil de pair, el descens o la no-fusió amb el Palamós?

El descens, sense cap dubte.

Tres mesos després de fer marxa enrere obligada en aquell projecte, què en queda?

Ara mateix res, zero. Allò es va provar de fer una cosa pensant més en el futbol base que en els primers equips. L'objectiu era crear un futbol base extremadament competitiu. Però com que el Palamós no era SAE, no podia mantenir la seva antigüitat, i el filial no es podia seguir dient Llagostera, va provocar que no es fes. El trauma va ser zero. No es va fer, i ja està.

A la porteria, Moragón o Ratti?

Tots dos. I no s'oblidi de Pol Busquets. Tenim tres porters de categoria. Cada partit serà diferent i cada camp també. No és el mateix anar al Miniestadi, camp gran de gespa natural, que en un camp petit de gespa artificial. Mirarem d'aprofitar-los en funció del rival.