El campió va iniciar la defensa del títol amb un contundent victòria davant el Betis en el Camp Nou, un escenari que Leo Messi va convertir aquesta tarda en el lloc del seu esbarjo per divertir al públic i divertir-se ell mateix golejant i assistint als seus companys, entre ells Luis Suárez, autor del primer triplet de la temporada.

La versió més lúdica de la 'Pulga', a qui es va veure gaudir com un nen, va aparèixer des dels primers compassos del partit, i al Barça se li va posar el xoc ràpidament de cara. Tan aviat com el crack de Rosario va entrar en contacte amb la pilota.

Als sis minuts, Messi va fer un dels seus mil·limètrics canvis de joc per a Jordi Alba, que va entrar ràpid pel carril esquerre i va controlar l'esfèric per cedir-ho enrere a Cremi.

El turc, que sembla un altre en aquesta arrencada de curs després d'una primera temporada grisa com a blaugrana, va posar l'1-0 amb un toc subtil que va desconcertar a Adán.

Messi va repetir l'operació poc després, però aquesta vegada Luis Suárez no va poder connectar la passada de Jordi Alba. Al lateral de L'Hospitalet li ha sentat bé el fitxatge del francès Digni, que ha amenaçat el seu lloc durant tota la pretemporada.

Aquest dissabte, en el seu primer partit com a titular, Jordi Alba va ser un malson per a la defensa del Betis, igual que Sergi Roberto, que sembla haver-li guanyat la batalla a Aleix Vidal com a hereu de Dani Alves en el lateral dret.

El Barcelona dominava a plaure i ni tan sols el gol de l'empat bètic, un llançament de falta de Rubén Castro en el qual Bravo potser va poder fer una mica més, va inquietar el seu pla de joc.

De fet, aquesta jugada a pilota parada intervinguda la primera meitat va ser l'única ocasió del Betis en tota la primera meitat. La resta del primer acte va ser un monòleg del conjunt local, que va assetjar la porteria d'Adán i que va tenir el premi de dos punts més abans del descans.

El 2-1 va ser obra de l'omnipresent Messi, qui es va acomodar una pilota amb l'esquerrana per afusellar a mitja altura al porter visitant.

El tercer va portar la signatura de Luis Suárez, que va batre de tir creuat a Adán després de rematar, dins l'àrea, un servei per la dreta de Sergi Roberto, a qui Luis Enrique li ha fet creure que pot ser Alves cada setmana.

El primer temps va donar la sensació que el vigent campió seguirà sent el favorit per guanyar una altra Lliga i que el nou Betis de Gustavo Poyet, que a sobre va perdre a Jonás per lesió a la mitja hora, encara li queda molt camí a recórrer.

Mancat d'agressivitat -va deixar jugar al Barça a plaure sense fer amb prou feines mancades- i defensant massa enrere, al conjunt andalús li va costar un món sortir a la contra. I damunt va haver de sofrir una exhibició d'un Messi millor encara en la segona meitat. L'astre argentí a punt va ser a punt de batre a Adán en dues ocasions davant fer el seu segon gol de la tarda. Però aquest seria el cinquè.

Amb el quart gol local, Messi va agafar una pilota gairebé en el mig camp. Va accelerar, va parar, va retallar a un defensa, va aixecar el cap i va decidir associar-se amb Arda que li va retornar el cuir quan entrava pel flanc esquerre de l'àrea. La 'Pulga' va veure a Luis Suárez entrant en el segon pal i va decidir regalar-li el gol per deslligar el deliri en les graderies.

Una altra va tenir Messi i va regalar una nova ocasió a Digne, que el meta bètic també va aconseguir avortar. Ho va intentar el '10' blaugrana en un parell de llançaments de falta però no va estar afortunat.

Potser per això li va deixar la següent a Luis Suárez, perquè l'uruguaià, amb un llançament magistral, aconseguís el seu 'hat-trick' i el sisè gol del Barça.

En la jugada següent, el Betis va fer el segon en l'única ocasió que va tenir en la segona part. De nou va ser Rubén Castro, qui va resoldre amb un tir sec dins de l'àrea local.

- Fitxa tècnica:

6 - Barcelona: Bravo; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba (Digne, min.76), Sergio, Rakitic, Denis Suárez (Munir, min.70), Messi, Luis Suárez i Arda.

2 - Betis: Adán; Bruno, Mandi, Pezzela, Cejudo, Jonás (Dani Ceballos, min.36), Petros (Fabián, min.59), Felipe (Musonda, min.55), Durmisi, Rubén Castro i Sanabria.

Gols: 1-0, m.6: Arda. 1-1, m.21: Rubén Castro. 2-1, m.37: Messi. 3-1, m.42: Luis Suárez. 4-1, m.56: Luis Suárez. 5-1, m.57: Messi. 6-1, m.81: Luis Suárez. 6-2, m.84: Rubén Castro.

Àrbitre: Undiano Mallenco. Va mostrar groga a Cejudo (min.45) i Rubén Castro (min.77).

Incidències: Partit de la primera jornada de Lliga disputat en el Camp Nou davant 75.731 espectadores. Abans del xoc, Andrés Iniesta i Leo Messi, capitans del Barcelona, van rebre d'Àngel María Villar, presidente de la RFEF, el trofeu que acredita al club català campió de Lliga la temporada 2015-16.