El Llagostera ja sap com les gasten a Segona B. Favorits a l'ascens per a molts, l'estrena de la nova temporada a la categoria de bronze no va ser tan reeixida com tothom esperava. Amb nou cares noves a l'onze titular d'Alsina, més els tres de refresc que van entrar a la segona meitat, els blaugrana no van saber ni van poder mantenir el matiner gol de Marc Martínez de penal aconseguit als tres minuts de la represa, i van veure com els dos primers punts volaven del Nou Estadi. Tot i l'empat, el tret de sortida dels gironins es pot considerar positiu perquè el marge de millora és gran, la imatge va ser bona, l'actitud i la intensitat mostrada també, i tot plegat tenint en compte que els blaugrana han signat ni més ni menys que setze noves incorporacions.

Amb només dos supervivents de la temporada passada a l'onze titular (el porter Moragón i el reconvertit a pivot, Masó) va saltar a la gespa de l'estadi Palamós-Costa Brava l'equip d'Oriol Alsina per encetar l'ambiciós projecte de retornar més aviat que tard a la categoria de plata del futbol espanyol. La igualtat i l'absència d'ocasions de gol va ser la nota dominant dels primers minuts entre gironins i barcelonins, era un duel entre l'experiència del Llagostera i la joventut del filial espanyolista. El primer xut amb verí el va protagonitzar l'espanyolista Borja quan als tres minuts i des de la frontal de l'àrea va posar a prova Moragón.

Els locals van tenir a prop l'1 a 0 quan el defensa Lluís va perdre la pilota davant Álex Colorado, però va fallar en el xut. El marcador d'empat a zero feia justícia als mèrits d'uns i altres, era un d'aquells duels de paciència i de picar pedra.

El primer temps va acabar amb una possessió de l'esfèrica molt similar per a cadascú, aproximacions més que no pas ocasions a totes dues porteries i amb unes defenses més protagonistes que les davanteres. Seriós i efectiu en defensa, al Llagostera li calia fer un pas endavant en atac. Com a mostra de la poca arribada dels locals als dominis d'Andrés, els dos homes situats en la punta d'atac no rebien pilotes en condicions i s'havien de buscar la vida com bonament podien, per exemple, quan Álex Colorado li va robar la cartera a Lluís en una de les escasses arribades a l'àrea espanyolista.

La segona meitat va començar de manera fantàstica per als interessos dels d'Alsina. Una assistència en diagonal de Marc Fernández cap a l'interior de l'àrea la va perseguir Rubén Martínez, que va intentar superar el porter Andrés però l'ex La Hoya Lorca va ser derribat de manera clara. L'encarregat d'executar la pena màxima va ser Marc Martínez. El migcampista del Llagostera va enviar la pilota a la dreta d'Andrés i aquest, tot i endevinar la trajectòria de la pilota no va poder evitar el primer gol del Llagostera a la Lliga.

Els joves blanc-i-blaus van prèmer l'accelerador en l'intent de buscar l'empat i ho van aconseguir. El minut 67 va ser fatídic, primer una rematada amb el cap del capità visitant, Lluís, a la sortida d'un còrner, va poder ser refusada per la defensa blaugrana, però això només era el preludi del que passaria tot seguit. Una pèrdua de Rubén Martínez la va aprofitar a la perfecció el davanter espanyolista, Marc Gual, que va marxar del central Diego i des de la frontal de l'àrea va enviar un xut que va entrar molt a prop del pal dret de Moragón.

El partit s'anava consumint i els dos equips buscaven amb insistència el gol de la victòria. El Llagostera va disposar d'una arribada perillosa quan una recuperació de Pablo Sánchez a la zona de tres quart la va enviar cap a Manel Martínez, el davanter cedit pel Girona, que no va poder trobar porteria. Una darrera oportunitat, també del Llagostera. En el temps afegit, l'ex Adelaide United australià, Pablo Sánchez, va disposar d'una última ocasió però el defensa Iago va enviar la pilota a còrner. No hi va haver temps per a més i els llagosterencs i els barcelonins van tornar cap a casa amb un punt sota el braç.

Després d'aquest empat, probablament poc esperat però conscients que això tot just acaba de començar, el Llagostera prepararà el proper partit, que serà al camp de l'Ebro aragonès. Serà el primer desplaçament del nou conjunt llagosterenc que només pensa en sumar els propers tres punts.