A21 d'agost i just iniciada la temporada, atrevir-se a situar la UE Llagostera-Costa Brava entre els favorits a jugar la promoció d'ascens, i fins i tot de tornar al futbol professional, és tan lícit i respectable com ho era creure que acabaria descendint en el seu primer any a Segona Divisió. Però fixant-nos en el present i més enllà de pronòstics, quina opinió es pot tenir d'un conjunt tan renovat com el d'Oriol Alsina?

Principalment que necessita temps. Sobre el paper el tècnic ha fet una plantilla molt potent, mantenint únicament tres jugadors respecte al curs anterior i incorporant disset futbolistes contrastats, alguns amb experiència a l'estranger i que perfectament podrien ser titulars en qualsevol equip de la categoria. I jove, la meitat no arriba als 25 anys. A més compleix amb un objectiu que perseguia fa temps, tenir una plantilla curta.

En això l'ajudarà molt comptar amb un filial competint a 1a Catalana i que també s'ha reforçat a consciència amb molt bons futbolistes. Alguns dels joves que han participat en la pretemporada han rendit a molt bon nivell i s'espera que tindran la seva oportunitat amb el primer equip. Això Alsina ho repeteix molt. També que aquest és un projecte a mig termini. Sap que el grup 3r de Segona Divisió B possiblement sigui el més dur dels quatre que hi ha i que el fet de ser candidat a la part alta de la classificació converteix els gironins en un dels rivals a batre. Aquest Llagostera no té res a veure amb el que fa dues temporades va assolir l'ascens al futbol professional. Per començar no juga al mateix camp, un fet que ja s'ha notat en el futbol que proposa l'equip.

Les dimensions del Nou Municipal de Palamós-Costa Brava li permeten buscar un joc més associatiu i aprofitar els espais, un estil que per contra implica riscos com els que, per exemple, ahir li van costar dos punts. En una categoria tan igualada les errades penalitzen. El filial de l'Espanyol va fer lluir les virtuts i destapar les mancances d'un equip en construcció que la setmana vinent posarà a prova la seva capacitat d'adaptació a la nova categoria en el partit que jugaran al camp de l'Ebro.