El gironí Maverick Viñales (Suzuki) no va poder passar de la vuitena posició a la classificatòria de MotoGP i sortirà des de la tercera fila de la graella de sortida, juntament amb Andrea Dovizioso (Ducati) i Dani Pedrosa (Honda).

Sortirà des del primer lloc de la graella Marc Márquez (Honda), que suma la cinquena pole position de la temporada i obté una posició inmillorable per aconseguir ampliar el seu avantatge, o si més no, defensar-lo, al capdavant del Mundial de pilots, que encapçala amb 43 punts d'avantatge sobre Jorge Lorenzo (Yamaha), que sortirà al costat del de Cervera, ja que ahir va aconseguir la segona posició a la graella. Acabarà de completar aquesta primera línia la Ducati d'Andrea Iannone.

La segona línia de la graella estarà conformada per un sorprenent Aleix Espargaró (Suzuki), per davant del seu company d'equip, Viñales, Héctor Barberá (Ducati) i Valentino Rossi (Yamaha), tercer classificat en el Mundial.

El primer en marcar la volta ràpida va ser Jorge Lorenzo, però Marc Márquez, en un frec a frec amb Valentino Rossi més propi d'un final de cursa que d'una tanda classificatòria, va aconseguir passar a l'italià en el darrer revolt i va arrabassar el millor temps al balear, batent el rècord de volta ràpida al circuit txec.

Pel que fa a Moto2, el pilot de Llançà Isaac Viñales, segueix amb la seva particular "travessia del desert" a cavall de la seva Tech3 i sortirà des del vint-i-setè lloc de la graella de sortida.

En la classificatòria, el millor lloc el va aconseguir el francès Johann Zarco (Kalex), líder del Mundial de pilots, va aconseguir la pole position, per davant de Sam Lowes (Kalex) i Àlex Márquez (Kalex). El campió de Moto3 el 2014 aconsegueix la seva primera fila de la graella de sortida a Moto2 a Brno.

Brad Binder (KTM) va ser qui es va endur el primer lloc en Moto3, en una tanda en què va haver de lluitar molt aferrissadament amb els italians Andrea Migno (KTM) i Enea Bastianini (Honda). El millor espanyol a la sortida serà Jorge Martín (Mahindra), que va obtenir la quarta millor posició.

Les curses començaran a partir de les 11.00 del matí, amb la de Moto3. A les 12.20 serà el torn de Moto2 i la categoria reina, MotoGP, s'iniciarà a les 14.00. Es podran veure, en directe, a través de MovistarTV i Videopass.