Excel·lent debut de la Jonquera a Tercera Divisió. Els gironins es presentaven al Nou Sardenya, històric camp de l'Europa, amb ganes de fer-la grossa davant un dels favorits a aconseguir l'ascens de categoria i, tot i no aconseguir la victòria, van sumar un punt que pocs s'ho haguessin esperat.

La igualtat va regnar en els primers 45 minuts al Barri de Gràcia de Barcelona. La Jonquera es va presentar sense contemplacions davant l'Europa, que va tenir molts problemes per arribar a la porteria defensada per Toni Montero.

De fet, el porter del conjunt fronterer no va haver d'intervenir en cap ocasió clara local en tota la primera metitat, mentre que la Jonquera tampoc va inquietar la porteria local. No obstant això, els visitants es van mostrar segurs defensivament i es van desplegar al contraatac quan van poder, tot i que també sense generar excessiu perill per a l'Europa.

La Jonquera va deixar els complexes a casa per plantar-se a un dels estadis més complicats de la categoria i va posar contra les cordes, fins al final del partit, a un Europa que va anar acusant els nervis per no aconseguir la victòria fins al final del partit.

La segona meitat va estar a punt de començar amb un gol a favor del conjunt fronterer, però el xut de Joan Pons al minut 46 va sortir ajustat al pal. Una bona aproximació per l'equip d'Axel Vizuete que seguia amb la mateixa tònica del partit. Ben replegats en defensa, cedint la possessió a l'Europa que, alhora, no sabia com fer mal als gironins, que es mostraven molt sòlids com a equip.

Des d'aleshores i fins al final, pràcticament cap opció a remarcar per cap dels dos equips. La dinàmica seguia igual i el partit anava abocat a l'empat final, però va haver-hi una jugada que ho hagués pogut canviar. I no va ser per l'Europa.

A poc menys de cinc minuts per al final de l'enfrontament, el jonquerenc Fran Pérez, que havia sortir feia poc al terreny de joc, va tenir la primera victòria de la Jonquera a Tercera Divisió en tota la seva història als seus peus, però va rematar en semierrada la pilota quan ho tenia tot a favor per marcar el gol de la victòria.

No va poder ser i la Jonquera es va endur un punt de molt mèrit d'un estadi imponent com el Nou Sardenya. L'equip, reforçat moralment, ja començarà a preparar aquesta setmana el que serà el primer partit a les Forques. Serà el proper diumenge, quan rebran la visita del Vilassar de Mar, equip també nouvingut aquest any a la categoria.