L'agost encara la seva recta final i un any més, Mònaco és l'escenari encarregat d'acollir l'esperat sorteig de la fase final de la Lliga de Campions. El Centre de Congressos de Montecarlo és la seu, aquesta tarda (18.00 hores) de l'acte en què els principals favorits per adjudicar-se el prestigiós títol continental coneixeran els seus adversaris en la fase de grups. Hi haurà quatre ?equips espanyols implicats:?el vigent campió Reial Madrid, Barça, Atlètic de Madrid i Sevilla. El Vila-real, malgrat accedir a la ronda prèvia, va quedar-se a les portes d'una nova participació a la Champions en caure contra el Mònaco.

Reial Madrid i Barça parteixen com a caps de sèrie juntament als altres campions de les lligues amb un millor rànquing europeu. D'aquesta manera, el Leicester (Anglaterra);?Paris Saint-Germain (França), Bayern (Alemanya), Benfica (Portugal), Juventus (Itàlia)?i CSKA de Moscou (Rússia)?seran els acompanyants de madridistes i blaugrana al primer bombo.

D'entre els vuit equips que conformen el segon bombo, n'hi ha dos d'espanyols. Es tracta de l'Atlètic de Madrid i el Sevilla. De la resta, Porto, Nàpols i Bayer Leverkusen serien, en un principi, un xic més assequibles que no pas l'Arsenal i, sobretot, el Borussia Dortmund i el Manchester City de Pep Guardiola. Un d'aquests (tret d'Atlètic i Sevilla)?es creuarà al camí del Barça. D'entre els bombos 3 i 4 destaquen equips històrics com l'Olympique de Lió, PSV?Eindhoven, Sporting de Lisboa i Celtic de Glasgow, entre d'altres.

La fase de grups de la Lliga de Campions es disputarà entre el 13 de setembre i el 7 de desembre, de manera que el següent sorteig, el dels vuitens de final, se celebrarà el proper 12 de desembre.

La UEFA?aprofitarà l'acte per donar a conèixer el nom del millor jugador i jugadora de l'última temporada al continent europeu.