L'ultrafondista Jordi Gamito va aconseguir acabar l'exigent cursa TDS en cinquena posició. El corredor de Platja d'Aro va fer una cursa de menys a més i va completar els 119 quilòmetres a l'entorn del massís del Mont Blanc en poc més de setze hores. El recorregut estava farcit de pujades i sumava un desnivell positiu total de més de 7.250 metres.

El vencedor va ser un altre català, Pau Capell. El jove corredor de Sant Boi del Llobregat va completar el recorregut en 14 hores i 45 minuts i consolida el seu pas endavant dins l'elit mundial del trail running. Internacionalment ja ha obtingut altres victòries de prestigi però aquesta, possiblement, és la que més il·lusió ja que Chamonix és la meca de les curses per muntanya. L'any passat va quedar sisè a la CCC (101 km i 6100 metres de desnivell positiu).

La TDS és la primera de les curses dins de la Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB). Avui hi haurà la segona, la OCC amb 55 quilòmetres i un desnivell positiu de 3.500 metres. Entre els grans favorits hi ha el cassanenc Marc Pinsach, que haurà de lluitar amb el berguedà Pau Bartoló i el gran candidat, el francès Xavier Thevenard.