Valerio Conti (Lampre), un jove italià de 23 anys, es va estrenar en una gran competició gràcies a una oportuna rebel·lió que li va permetre aixecar els braços en solitari en l'etapa marató de la Vuelta, disputada ahir a través de 213,4 quilòmetres entre Bilbao i Urdax -Dantxarinea (Navarra), en la qual el colombià Nairo Quintana (Movistar) va mantenir el mallot vermell en una jornada de prova cronometrada.

Mentre el grup amb els favorits acumulava un enorme retard de 34 minuts, Conti va decidir cremar les naus a 12 quilòmetres de meta. Ell sí s'ho va prendre seriosament. Va trencar la cursa amb una avançada de 12 corredors i va lluitar amb èxit per viure el seu dia de glòria. La moneda li va sortir cara. Va entrar a la línia de meta assenyalant el nom de l'equip, aliè al desastre del grup de favorits per adjudicar-se la victòria a l'etapa.

El ciclista romà, qui va portar el dorsal número 1 de la Vuelta a 2014 per la baixa de Chris Horner, guanyador en l'edició anterior, va avantatjar en un minut el suís Danilo Wyss (BMC) i el rus Sergey Lagutin (Katusha). L'espera de Conti per pujar al podi va ser molt ?llarga, ja que l'escamot dels favorits va trigar 34 minuts a finalitzar l'etapa.

Classificació etapa: 1. Valerio Conti (Lampre), 5h:29.04; 2. Danilo Wyss (BMC), a 55; 3. Sergey Lagutin (Katusha), m.t; 13. Alejandro Valverde (Movistar), a 33:54; 17. Nairo Quintana (Movistar), m.t.

Classificació general: 1. Nairo Quintana (Movistar), 52h:56.29; 2. Chris Froome (Sky), a 58; 3. Alejandro Valverde (Movistar), a 1:05; 4. Esteban Chaves (Orica), a 2:34; 5. Alberto Contador (Tinkoff), a 3:06).