El gironí Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) ha aconseguit avui la seva primera victòria en MotoGP en guanyar el Gran Premi d'Anglaterra al circuit de Silverstone, en què Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) ha perdut tres punts davant l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1).

Viñales ha dominat de principi a fi amb una suficiència impressionant i sense deixar que cap dels seus rivals pogués acostar-se al ritme que ha imposat durant les 19 voltes de la cursa, que ha estat detinguda per una caiguda al primer revolt i que ha suposat la primera victòria a Suzuki des de 2007, quan l'australià Chris Vermeulen va guanyar a Le Mans (França).

Segons després de la sortida s'ha produït una espectacular caiguda al primer revolt del circuit en què s'han vist involucrats el català Pol Espargaró (Yamaha YZR M 1) i el francès Loris Baz (Ducati Desmosedici GP14.2).

La direcció de carrera ha mostrat bandera vermella perquè els pilots poguessin ser atesos i retirar els múltiples trossos de moto que han quedat escampats per tota la pista, amb la moto de Pol Espargaró literalment destrossada.

Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) havia estat el més ràpid en aquesta sortida, per davant de l'irlandès Eugene Laverty (Ducati Desmosedici GP14.2), l'anglès Cal Crutchlow (Honda RC 213 V) i l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1).

Pol Espargaró ha estat evacuat en llitera i conscient, mentre que a Loris Baz se l'ha atès en el mateix asfalt del circuit de Silverstone abans de poder traslladar-lo en ambulància, conscient i movent el braç dret per tranquil·litzar al seu equip.

A la segona sortida, Crutchlow no s'ha deixat sorprendre i ha passat primer a final de recta per davant de Rossi, Viñales i els dos pilots de Repsol Honda, Marc Márquez i Dani Pedrosa, però abans de concloure el primer gir Viñales, com una exhalació, ja era primer i Márquez, que ha vist la intenció del de Suzuki d'intentar escapar-se, ha passat a l'atac i ha superat Rossi per prendre el rebuf de Crutchlow i superar-lo al poc d'iniciar el segon gir.

Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1), vigent campió del món, era en aquells dies setè després de recuperar un parell de posicions des del moment de la sortida.

A la segona volta, Maverick Viñales ha aconseguit la volta ràpida de carrera, amb la qual intentava obrir forat sobre els seus rivals, però Marc Márquez ja anava a la recerca de la seva estela per evitar que les diferències fossin inabastables i després d'ell Crutchlow, Rossi, l'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici GP16) i Pedrosa.

Valentino Rossi no va voler deixar escapar tampoc la seva oportunitat i en el cinquè gir va superar a Crutchlow per fer el mateix amb Márquez, que no ha donat la sensació de rodar molt còmode, una volta més tard, i posar-se segon, si bé en aquells dies Maverick Viñales ja tenia més de dos segons d'avantatge sobre ells i la diferència anava en augment.

L'avantatge de Viñales s'ha fet més gran i per darrere d'ell han acabat lluitant per la segona plaça i de manera espectacular Rossi, Iannone, Crutchlow i Márquez, amb Dani Pedrosa i Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16) una mica més enrere.

La primera víctimaha estat Andrea Iannone, que ha anat a terra en la catorzena volta, la mateixa en què Márquez ha intentat avançar a Rossi, s'ha colat i ha sortit fora de la pista, però ha tornat per a continuar amb el seu "piqui" amb Rossi , amb qui ha protagonitzat una sèrie d'avançaments realment espectaculars.

Márquez ha recuperat la tercera plaça, però Crutchlow havia aconseguit uns metres d'avantatge a la segona posició que el de Repsol Honda ha neutralitzat a les menys de quatre voltes que quedaven, sabedor que Maverick Viñales era ja inabastable.

Hi ha hagut una nova 'baralla' entre Crutchlow i Márquez, que ha fet un error i per evitar la caiguda s'ha hagut d'anar llarg en un revolt, moment que han aprofitat per superar tant l'anglès com Rossi i Pedrosa, encara que al seu company de Repsol Honda ho ha pogut avançar en l'última volta per minimitzar els danys.

Així ha acabat la carrera, amb victòria de Maverick Viñales per davant de Cal Crutchlow, Valentino Rossi, Marc Márquez i Dani Pedrosa.

Aleix Espargaró ha col·locat la segona Suzuki a la setena plaça, per davant de Jorge Lorenzo, i Álvaro Bautista (Aprilia RS GP) ha acabat en la desena posició.

Héctor Barberá també ha entrat en els punts en col·locar la seva Ducati Desmosedici GP14.2 en catorzena posició, amb Esteve "Tito" Rabat (Honda RC 213 V) quinzè.