La Primera Catalana aixeca el teló i aquesta temporada ho fa amb quatre equips gironins al grup 1. Lloret, Farners i Girona B estaran una temporada més a la categoria, mentre que la novetat d'aquest curs serà la presència del Llagostera B, després de l'ascens aconseguit l'any passat.

És difícil parlar d'objectius en una temporada marcada per les novetats a la categoria i on la majoria dels equips que hi participen s'han reforçat a consciència per intentar aconseguir el complicat salt a Tercera Divisió. No obstant això, el que tenen clar a Lloret i a Girona és que no volen patir com ho van fer l'any passat. El filial gironí va haver d'esperar-se fins a finals de juny per saber que es quedarien a la categoria (gràcies a l'ascens del Gavà a Segona B). Dirigits per Javi García i amb una plantilla renovada amb fitxatges com Raul Garcia, del Vic; Pol Ros, del Lloret; o Samu, de les categories inferiors del Getafe, aspiren a no patir tant com el curs passat i a mirar cap amunt. La filiació del conjunt gironí amb el Peralada ha fet que l'equip s'hagi reforçat amb més joves del que venia sent habitual. Aquest migdia (12 h), l'equip blanc-i-vermell debuta al camp del Ripollet, un dels conjunts recent ascendits.

Precisament el Girona B va haver d'esperar-se fins a finals de juny perquè el Lloret va aconseguir la salvació a l'última jornada a Sant Ponç. L'equip d'Edu Urdiales manté 11 jugadors respecte a la temporada passada i n'ha incorporat 13 més, per completar una plantilla que debutarà avui al camp del Manresa (12.30 h), un partit que es podrà veure en directe per la Xarxa de Televisions Locals. L'equip selvatà aspira a tenir un any tranquil i sense haver de patir fins a últim moment.

Qui també aspira a fer un bon paper, si més no a repetir la magnífica segona volta que va fer la temporada passada és el Farners. Amb el retorn a una banqueta de Nacho Castro -després del seu pas discret pel Girona B-, i amb baixes destacades com la de Sergio Álvarez, l'equip colomenc va fer un segon tram del campionat ?l'any passat magnífic i aquesta vegada vol mantenir la regularitat. Amb l'arribada de Muniesa, Joel Salas, Robert Negre o Adri Salas, juntament amb la continuïtat d'homes importants com Marc Vilà, Nierga o Pitu Riart, el Farners voldrà fer un pas endavant a la categoria i, per començar, l'objectiu serà sumar els primers tres punts de la temporada en la seva visita al Sants (12.15 h).

Els principals absents a Primera Catalana respecte de la temporada passada són l'Abadessenc i l'Escala, que van perdre la categoria, però el Llagostera B maquillarà de nou la nòmina de clubs de la província a la competició. Els de Pep Triadú, després de l'històric ascens de la temporada passada, han renovat a la major part de la plantilla, amb peces importants com Dani Castilla, Peke, Almendros o Mainau i s'han reforçat amb futbolistes amb experiència a la categoria com Eloi Zamorano, Soufiane o Pol Gómez. Des de Llagostera regna l'ambició amb un equip que és capaç de tot i, perquè no, vol somniar en tornar a viure un ascens, en aquest cas a la Tercera Divisió. No serà una empresa gens fàcil per un grup de futbolistes que també alternaran amb la dinàmica del primer equip. Els llagosterencs debutaran a la categoria aquesta tarda (18.30 h) davant el Tona, un dels equips cridats a estar en la part alta durant tota la temporada.

Una categoria exigent

Només un equip descendit de Tercera l'any passat, el Masnou, formarà part d'aquest grup primer de Primera Catalana, que sí que compta amb més novetats a la categoria pel que fa a ascensos.

El Ripollet, FP Hermes, Sant Cugat i San Juan Atlètic de Montcada, a banda del Llagostera B, seran els conjunts que s'estrenaran aquesta campanya. Uns equips que tenen poca experiència a una lliga que compta amb clubs que s'han reforçat molt bé, sobretot a nivell de futbolistes amb experiència a la Tercera Divisió.

Martinenc, Horta o Mollet es perfilen com a candidats a ocupar les primeres places, juntament amb altres plantilles de qualitat, com el Tona o el mateix Masnou. Els osonencs ja van ser la revelació la temporada passada, on altres equips com el Manresa, el Sants o l'Avià també van estar fins a les últimes jornades amb opcions de lluitar per l'ascens de categoria.

Una de les característiques d'aquesta Primera Catalana, com es va poder veure la 2015-2016 és la igualtat. Fet que engrandeix l'atracció que té aquesta competició.