El Llagostera i el Racing de Santander es tornen a veure les cares dues temporades després de fer-ho a la Segona Divisió A i d'haver-se trobat, anteriorment, en el play-off d'ascens a la categoria de plata. Avui els toca enfrontar-se en la segona eliminatòria de la Copa del Rei. Gironins i càntabres van ascendir plegats a Segona A la temporada 2013-14. Els de Santander ho van fer per la via ràpida després d'eliminar els llagosterencs en la primera eliminatòria (0-0 al Municipal de Llagostera i 1-0 al Sardinero), però els d'Alsina acabarien acompanyant el Racing en el salt al futbol professional gràcies a la repesca, on van superar l'Avilés i el Nàstic.

El pas de tots dos clubs per la Segona A ha estat ben efímer: el Racing únicament hi va competir un curs, mentre que el Llagostera, dos. Els blaugrana, com va reconèixer ahir el tècnic Oriol Alsina, han obtingut «una dosi de tranquil·litat per haver sumat la primera victòria de la temporada» el passat dissabte davant l'Atlètic Saguntí (2-0) i això els permet encarar amb optimisme la nova competició. L'entrenador va deixar clar que «espero que el 2 a 0 ens serveixi de punt d'inflexió i que hi hagi una continuïtat». Per la seva banda el preparador del Racing, Ángel Viadero, va dir que «hem analitzat el rival i tenim clar que el Llagostera serà dur de batre». Tot i això va afegir que «posaré el millor onze possible per intentar passar ronda, no volem llençar la Copa».

Per al partit d'aquest vespre (20.30 h), que resoldrà l'eliminatòria, el tècnic maresmenc té previst donar minuts als menys habituals i també a jugadors del filial que tan gratament el van sorprendre en la pretemporada. Per als futbolistes d'Oriol Alsina el partit al Sardinero és una nova oportunitat per seguir creixent col·lectiva i individualment. Aquesta és la voluntat de Manel Martínez, el davanter cedit pel Girona, titular en els dos darrers compromisos, que assegura que «com a davanter el que més m'agrada és fer gols i rebre més pilotes, però al final, si l'equip guanya, estaré igual de content». Segons ell «la Copa del Rei és un al·licient més, ens la prenem com una competició important i l'objectiu és seguir endavant».

Un altre davanter del conjunt blaugrana, Pablo Sánchez, considera que l'estrena del caseller de victòries en Lliga «ens servirà per agafar confiança i seguir millorant en cada entrenament i partit». L'exjugador de l'Adelaide United australià, considera que la Copa del Rei sí que interessa: «volem passar l'eliminatòria perquè aquesta ha de ser la mentalitat del Llagostera, la de sortir a guanyar tots els partits». L'entitat del rival, un històric del futbol espanyol, no posarà les coses gens fàcils als gironins. Per això el gadità creu que «haurem de fer molt bé les coses per tirar el partit endavant, però sé que tenim armes i plantilla per fer-ho».

Els dos precedents més recents entre santanderins i gironins es van produir fa dues temporades a la Segona Divisió A (2014-15). A Palamós la victòria va ser per als visitants (0-2), mentre que a la segona volta el triomf va ser gironí (0-2) amb dianes de Juanjo Expósito i Jesús Imaz.