«A mi com a palamosí m'agrada i em fa patxoca veure el Palamós en segona posició»>. Feia 13 temporades que el Palamós no protagonitzava un inici de Lliga tan bo, en aquella ocasió i com passa ara, l'equip aleshores dirigit pel també palamosí Juli Torrent va encetar la Lliga 2004-05 amb un empat i dues victòries. Per a l'actual entrenador, Joan Mármol, veure l'equip instal·lat en les posicions capdavanteres és positiu i satisfactori, però no cal caure en l'eufòria i la clau és tocar de peus a terra: «Hem de ser conscients que l'objectiu és el mateix: la permanència i que potser tenim el tercer o quart pressupost més reduït de la Lliga». La segona plaça actual del degà s'explica, en part, per haver renovat 13 dels futbolistes de la temporada passada. «L'objectiu era el de donar continuïtat al ?gruix de jugadors i les quatre incorporacions gironines s'han adaptat molt ràpid», apunta Mármol.

«Som un equip que entrenem tres dies a la setmana a les vuit de la nit i dels que hem començat més tard la pretemporada», diu Mármol, que vol que la «gent disfruti, però amb seny». El també director esportiu del club de la Costa Brava entén que l'entorn s'il·lusioni però «si ara comencem a pensar coses que no són, potser en dos mesos ens podem trobar en l'última posició. Cal ser curosos perquè empates aquesta setmana i perds la següent i et situes vuitè».

El tècnic palamosí considera que «el Palamós per història i per prestigi hauria d'estar lluitant per les posicions capdavanteres de la classificació, però, malauradament, a mi no m'està tocant viure aquesta època daurada».