La pilot catalana de l'equip KH-7 i líder del Mundial d'Enduro femení, Laia Sanz, buscarà aquest cap de setmana el seu cinquè títol mundial consecutiu i el 18è de la seva carrera (13 en trial) en el Gran Premi de França, última cita del calendari d'aquesta temporada.

La catalana, que suma 107 punts, té "tan sols" dos punts d'avantatge sobre la britànica Jane Daniels i set respecte a l'alemanya Maria Franke, segons informa l'equip KH-7 en un comunicat oficial.

"Mai m'havia enfrontat a un desenllaç tan ajustat des que corro en enduro. Pràcticament és com si ens ho juguéssim tot en una carrera i per això és important mantenir la calma. Jo ja tinc força experiència en situacions semblants en trial i espero que això m'ajudi a gestionar millor la pressió", ha reflexionat la pilot.

El Gran Premi de França, que es disputarà a la localitat de Cahors sobre un terreny més sec d'allò habitual a causa de les càlides temperatures d'aquestes dates, comptarà amb dues mànegues i la guanyadora de cadascuna sumarà 20 punts, pels 17 de la segona i 15 la tercera.

Laia Sanz ha assegurat que no pensa gaire en la classificació general: "Passaré de la calculadora i em centraré a guanyar dissabte per controlar més diumenge i no córrer tants riscos".