La FIFA va anunciar ahir que el seu Comitè d'Apel·lació havia desestimat els recursos del Reial Madrid i l'Atlètic, que no podran fer fitxatges en els dos pròxims períodes del mercat de traspassos, és a dir, fins al gener de 2018, per haver infringit la normativa sobre traspassos i altes internacionals de futbolistes menors d'edat.

El Reial Madrid i l'Atlètic, que van ser sancionats el 14 de gener passat per la comissió disciplinària de la FIFA, no podran fitxar ni donar d'alta «cap futbolista nacional o estranger durant els propers dos períodes de contractació íntegres», per irregularitats en la contractació de futbolistes menors de 18 anys.

«La Comissió d'Apel·lació de la FIFA ha decidit rebutjar els recursos interposats pels clubs i ha confirmat en la seva integritat les sancions imposades per la comissió disciplinària», informava l'organisme. Així mateix, l'Atlètic de Madrid ha estat multat amb 822.000 euros, i el Reial Madrid, amb 328.000. A més, els dos clubs han rebut un advertiment i se'ls ha concedit un termini de 90 dies per regularitzar la situació de tots els menors afectats. La investigació es va centrar en la participació de futbolistes menors en el període comprès entre 2007 i 2014 en el cas de l'Atlètic de Madrid, i del 2005 al 2014 en el del club blanc.

Ara l'única opció per a tots dos conjunts és recórrer al TAS, opció que s'ha confirmat que executaran. El Madrid va fer un comunicat lamentant la sanció i qualificant-la d'«injusta». A més el club blanc va mostrar la seva confiança en el fet que el TAS els donarà la raó i podran reforçar-se amb normalitat durant l'any que ve.