«Vaig estar aquí fa menys d'un any i les coses han canviat molt: ha nascut la meva filla, els meus pares han vingut a viure aquí a Girona i la persona que em va fer aquell homenatge ara és el president de Catalunya». El triatleta alemany Jan Frodeno va rebre ahir, en aquest cas conduït per la regidora d'Esports Isabel Muradàs, el seu tercer homenatge de la ciutat de Girona en reconeixement per una nova gesta esportiva de ressò internacional: batre el rècord mundial d'Ironman amb les 7 hores 35 minuts i 39 segons que va fer a Roth (Alemanya).

A diferència del que havia passat en les dues anteriors oportunitats amb Puigdemont, ahir Frodeno no va rebre un rèplica de les lletres toves de Torres Monsó sinó el primer trofeu de «Destinació Turisme Esportiu Girona» perquè, en paraules de Muradàs, «per a nosaltres ja ets un gironí, sentim els teus èxits com si fossin nostres».

Entre els assistents a l'acte d'ahir al vespre al Saló de Plens de l'Ajuntament també hi havia el nedador Mark Horton. Fa poc medalla d'or als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, el nedador australià està visitant aquests dies la ciutat de la mà del Centre Cenit per veure si, com fan Frodeno i altres esportistes internacionals d'alt nivell, escull Girona com a escenari dels seus entrenaments.