E

l City va sotmetre el United en el derbi de Manchester disputat a Old Trafford (1-2), que va contemplar el nou cara a cara entre Pep Guardiola i Jose Mourinho, a la primera cita de tots dos en la Premier, inclinat clarament del costat de l'entrenador català. Els citizens van consolidar el seu lideratge a la competició anglesa, on comptabilitzen per victòries els seus partits, quatre, i van rendibilitzar especialment el rendiment ofert a la primera part, on van ser clarament superiors donant una imatge de gran superioritat respectel al seu rival.

El United, que va afrontar també el partit invicte abans de l'aturada pels partits internacionals, va encaixar el seu primer revés del curs. Va sobreviure fins al final per la seva fe i la seva empenta i fins a l'últim sospir va tenir opcions d'empatar el partit. Guardiola i Mourinho es van mostrar fidels als seus principis i la pilota va ser gairebé sempre als peus de jugadors visitants, en un equip enlluernat per David Silva i De Bruyne.

Enmig d'un ritme trepidant va ser el Manchester City el que va monopolitzar la possessió mentre el seu rival es va mantenir a l'expectativa. Superat al centre del camp, Fellaini i Mkhitaryan patien en excés i Pogba apareixia a estones per als de Mourinho. Fernandinho i Silva es multiplicaven mentre De Bruyne, Sterling i Nolito trobaven solucions amb èxit. La resistència dels locals va durar un quart d'hora. El City va prendre avantatge en una acció directa. Un servei de porteria en curt de Bravo a Kolarov, que va enviar una passada llarga que va pentinar Iheanacho cap a de Bruyne, que anticipant-se a l'últim defensa va definir davant De Gea. No va tenir resposta el United ni tampoc Mourinho. La passivitat de la seva defensa va quedar en evidència també en el segon gol. La pilota rondava dins de l'àrea d'un costat a l'altre de manera incomprensible. Així, un xut al pal de De Bruyne que De Gea només va ser capaç de seguir amb la mirada va ser aprofitat per Iheanacho que, inexplicablement sol, va empènyer la pilota a la xarxa.

Desarborat i atropellat pel seu rival, el United es va retrobar amb el partit gairebé sense voler. Gràcies a un error del porter xilè Claudio Bravo, que va executar una mala sortida, la pilota va acabar a les botes d'Ibrahimovic, que només va haver de tenir una mica de punteria per reduir distàncies.

El gol va estimular el Manchester United, que va afrontar de forma diferent la segona part i l'entrada a la gespa d'Ander Herrera i Rashford van animar encara més l'enfrontament. Sobretot aquest segon va sortir amb més energia i va tenir les millors arribades només començar el segon temps.

No obstant això, l'empenta del United va decaure mentre el quadre de Guardiola va començar a gaudir dels forats que va proporcionar el desgavell del seu adversari, abocat a buscar l'empat sense xutar entre els tres pals.

El tercer gol visitant estava més a prop que la igualada en l'últim quart d'hora de partit, tot i que en el temps afegit els locals van accelerar mitjançant la pilota aturada. De Gea va evitar el tercer amb una parada a una rematada d'Otamendi i després va ser el pal el que va salvar els reds.

En definitiva, victòria i cop de puny sobre la taula del City de Pep Guardiola sobre l'etern rival de Manchester.