Una nova pèrdua en la sortida de pilota va tornar condemnar ahir a la UE Llagostera-Costa Brava en la visita al José Rico Pérez d'Alacant. L'equip d'Oriol Alsina no va poder aguantar els atacs dels locals, i a 3' del final va encaixar un gol que va fer justícia al futbol desplegat pels dos equips. L'Hércules va ser molt superior durant tot el partit i va disposar de més i millors ocasions per endur-se la victòria. Al final un gran gol de José Gaspar amb un xut des de fora l'àrea a l'escaire va privar als gironins de sumar el primer punt de la temporada fora de casa.

Era de preveure que havia de ser una setmana molt complicada pel Llagostera, amb dos partits de lliga i un de Copa del Rei amb viatge inclòs a Santander, i els resultats així ho han demostrat. Sense temps per preparar l'enfrontament i amb baixes d'homes importants, Oriol Alsina va sortir d'inici amb l'onze més previsible. També el més lògic. Conscient del potencial dels locals i de la seva necessitat de sumar, el tècnic va plantejar un partit més defensiu del que era habitual en aquest inici de temporada, sobretot esperant a soprendre al contra atac o en alguna acció d'estratègia.

Però l'Hèrcules no va donar cap opció, i des de l'inici va dominar el joc. El partit podria haver estat diferent si Rubén Martínez no haguès resllicat en la primera jugada d'atac de que va disposar el conjunt gironí. Els primers minuts van ser els millors dels visitants, que sobretot per banda dreta ho van intentar amb instiència. La resposta de l'equip de Tevenet no es va fer esperar i una rematada de Chechú va obligar a Moragón a fer la primera aturada de mèrit del partit. Berrocal i Chechu ho van tornar a intentar a la mitja hora, tot i que va ser Dalmau qui va tenir la millor ocasió per marcar. El seu xut des de fora l'àrea va sortir molt a prop del pal. Amb constants arribades locals l'equip d'Alsina fes un pas enrere i això va donar encara més empenta al Hèrcules, que després de la mitja part va ser més insistent. La segona part va començar amb un tímid xut de Pablo Sánchez que va precedir una de les ocasions més clares dels alacantins.

Una doble rematada de Berrocal i Espinosa que va trobar una gran resposta de Moragón, ahir el més destacat del seu equip. Dos minuts més tard va ser Checa qui va provar sort. Eren moments d'angoixa pels gironins, un fet que Manel va estar a punt de canviar amb un xut a l'interior de l'àrea. Els últims vint minuts l'Hèrcules es va abocar contra la porteria del Llagostera novament amb Chechu i Dalmau. El defensa va estar a punt d'arribar a una pilota que es va passejar per l'interior de l'àrea i que va rebutjar la defensa.

A mesura que passava el temps l'ansietat dels locals per marcar va anar creixent, i això es va traduir en més pressió ofensiva, sobretot per mitjà de Chechu. A cinc minuts del final els visitants van intentar aprofitar els espais al contra atac, però sense fortuna. Un llençament de falta a la frontal de l'àrea de Gaspar que es va estavellar a la barrera va ser l'avís al golàs que poc després acabaria fent ell mateix. A punt de complir-se el temps reglamentari la pressió defeniva de l'equip local va permetre recuperar una pilota molt prop de l'àrea que Gaspar va enviar a l'escaire de la porteria de Moragón amb un gran xut amb la cama esquerra. El porter balear no va poder fer res per evitar el gol i l'equip es va quedar sense temps ni ànim per intentar buscar l'empat. En el temps afegit, Chechu va provar d'ampliar la diferència amb un llençament de falta directa desviat.

Amb el xiulet final de l'àrbitre el José Rico Pérez va escaltar d'alegria mentre els jugadors visitants deixaven el terreny de joc tocats per una derrota de allarga la mala ratxa de resultats dels gironins fora de casa. En els dos partits a domicili d'aquesta temporada el Llagostera ha mostrat una cara molt diferent a la que ofereix al Nou Municipal de Palamós, i això de moment s'ha traduit en dues derrotes.

Després de quatre jornades l'equip d'Oriol Alsina se situa 14è a la classificació amb quatre punts de 12 possibles, a només un de la zona de promoció de descens. Tot abans de rebre diumenge vinent al filial del Vila-real (17h), un equip que com el Llagostera també ha sumat únicament una victòria i un empat tot i estar cridat a lluitar per objectius molt més ambiciosos, però que després de patir una profunda renovació de jugadors necessiten temps per adaptar-se a la categoria. L'equip d'Oriol Alsina s'entrenarà avui amb sessió de recuperació pels jugadors que van jugar ahir a Alacant i descansarà dimarts, abans de començar a preparar el partit del pròxim cap de setmana. Una altra de les prioritats del tècnic serà recuperar algun dels jugadors lesionats. Caldrà estar atents a l'evolució de Vivi, ja que les reaparicions de Rafa Jordà i Diego Jiménez s'intueixen difícils.