El pilot català Dani Pedrosa (Repsol Honda) ha dit que li queda corda quan està a punt de complir 31 anys i que continuarà sobre una moto mentre tingui "aquesta passió per seguir competint en un món tan exigent i en el qual fa falta molta força i energia per donar el cent per cent".

El tres vegades campió del món de motociclisme, que diumenge va guanyar el Gran Premi de San Marino en la categoria reina del Mundial, MotoGP, passa la jornada d'avui a la regió de Múrcia, on aquest matí ha inaugurat a Cartagena l'exposició "Llegendes del motor. 1969-2015: d'Ángel Nieto a Marc Márquez".

El pilot s'ha mostrat exultant per la seva victòria de fa tres dies en una temporada que està sent "difícil" i en la qual per fi ha estrenat triomf.

Després de 13 carreres i amb cinc per davant en la present campanya, és actualment el quart classificat amb 145 punts, a 78 del lideratge que ostenta Márquez i també per darrere de l'italià Valentino Rossi i de Jorge Lorenzo, que el superen en 35 i 17 punts, respectivament.

"Estic content de tornar a guanyar perquè venim d'una època difícil i no està sent gens fàcil aquest any. Va ser un gran cap de setmana i vam poder gaudir molt. Haver guanyat el Gran Premi de San Marino és una gran alegria per a l'equip i per als aficionats que em segueixen i vèncer així, remuntant, va ser emocionant i un moment especial", ha comentat.

Malgrat les adversitats, el català es manté ferm i amb molt ànim per al futur tot i ser dels més veterans del circuit motociclista, tot i que encara lluny dels 37 anys de Rossi.

D'una altra banda, ha assenyalat que l'il·lusiona tornar a una ciutat en la qual va estar fa anys participant en una exhibició amb companys de trial.

Sobre l'exposició, que recorre els gairebé 50 anys d'història de l'equip Repsol de motociclisme, ha animat a qui li agradi el motor i la història que vagin a veure-la per gaudir, com ha fet ell, de fotos antigues, algunes d'elles seves, i en les quals es veuen "canvis increïbles i molta evolució".

A més, ha remarcat que "queda la llegenda i Repsol és un símbol històric del motociclisme".

Més de 50 imatges i rèpliques de motos es poden veure fins al pròxim 12 d'octubre a l'edifici de l'antiga caserna d'instrucció de marineria de la Universitat Politècnica de Cartagena.

L'acte d'aquesta tarda se celebra a Santomera perquè la gasolinera de la petroliera en aquesta població és una de les més votades en un concurs promocional entre totes les de la regió murciana.