Simone Biles reconeix que pateix TDAH i pren fàrmacs prohibits

El Trastorn per Dèficit d'Atenció per Hiperactivitat és una alteració que es tracta farmacològicament amb psicoestimulants

14.09.2016 | 20:25
Simone Biles reconeix que pateix TDAH i pren fàrmacs prohibits

"Tinc TDAH i medicar-me per a això no és una cosa per estar avergonyida o per témer que la gent ho sàpiga", ha tuitejat la gimnasta nord-americana Simone Biles, després de conèixer que està inclosa en el programa d'Exempcions d'Ús Terapèutic (TUE) de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA).

"Tinc TDAH des que era una nena. Si us plau, sapigueu que estic a favor de l'esport net, que sempre he seguit les regles i que seguiré fent-ho perquè el joc net és decisiu en l'esport i és molt important per a mi", va escriure en un missatge anterior Biles, guanyadora en els Jocs de Rio de cinc medalles, quatre d'elles d'or.

El Trastorn per Dèficit d'Atenció per Hiperactivitat (TDAH) és una alteració del comportament que es tracta farmacològicament amb psicoestimulants.

Qualsevol esportista que, com és el cas, necessiti prendre una medicació prohibida pel Codi Antidopatge de forma continuada o esporàdica, pot fer-ho sempre que obtingui una Exempció d'Ús Terapèutic.

Segons les regles de l'AMA, per aconseguir-la cal omplir un formulari i presentar un informe mèdic davant la Federació Internacional o la seva agència nacional antidopatge, almenys 30 dies abans de la competició.

La TUE es concedeix si la salut de l'esportista es pot veure perjudicada si no prengués la medicació; si aquesta no produeix una millora significativa del seu rendiment; si no hi ha un tractament alternatiu; i si la necessitat d'aquest medicament no és conseqüència d'una infracció per no disposar de TJUE.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Esports

La importància de tornar a guanyar

Torna la lliga, es presenta una nova oportunitat amb la qual el Girona pot tenir al seu abast...

El Girona comença el partit fora dels llocs de descens a Segona A

Només una catàstrofe de dimensions inimaginables deixaria els de Machín en avantpenúltima posició

Pepe Mel ha treballat com evitar les millors virtuts del Girona

L'entrenador del Deportivo, Pepe Mel, va assegurar a la roda de premsa prèvia al partit d'aquesta...

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema