El ciclista espanyol Alberto Contador, tres vegades guanyador de la Volta a Espanya i en dues ocasions del Tour de França i el Giro d'Itàlia i actualment a les files del Tinkoff, correrà a partir de la temporada de 2017 en l'equip Trek-Segafredo.

Contador, de 33 anys i que milita al Tinkoff des de 2011, va començar la seva carrera a l'ONCE-Eroski, en el qual va estar entre 2002 i 2005 durant un període en què l'equip va canviar diverses vegades de nom: Liberty Seguros (2004) , Liberty Seguros-Würth Team i Würth Team (2005), Astana-Würth Team (2005-2006) i Astana (2006).

El 2007 el madrileny va córrer amb els colors del Discovery Channel, i entre 2008 i 2010 va tornar a l'Astana. Va fitxar pel Saxo Bank (posteriorment Tinkoff) en 2011 i deixarà les seves files quan acabi aquest any.

Contador ha afirmat que és "un projecte atractiu i ambiciós" i que el seu "gran objectiu és intentar guanyar les carreres més importants del calendari", amb el Tour de França per davant de totes.

"Estic emocionat per l'oportunitat. El Trek-Segafredo és un projecte atractiu i ambiciós que de veritat m'estimula", assenyala Contador en declaracions que difon el que serà el seu nou equip.

"He estat parlant amb el personal de l'equip i tenim moltes metes i prioritats en comú. El gran objectiu és intentar guanyar les carreres més importants del calendari, i per sobre de totes hi ha el Tour de França", afegeix el madrileny.

Contador afirma a més que "l'aspecte esportiu ha estat clau" en la seva decisió. "Aquest equip es centra en el rendiment i té un grup molt fort de corredors amb experiència en tot tipus de terrenys, no només en la muntanya. M'agrada que sigui un grup de corredors obert i internacional", comenta.

"Estic convençut que l'equip pot donar-me la millor estructura i portar-me en les millors condicions a les carreres. Corro per guanyar i estic decidit a seguir igual en aquest equip", conclou Contador.

El director de l'equip Trek-Segafredo, Luca Guercilena, considera que "Alberto és un formidable corredor i un veritable lluitador".

"És un campió. En l'actual pilot no hi ha ningú com Alberto, i estem molt feliços de donar-li la benvinguda a l'equip", afegeix.

"Amb Alberto, crec que estem donant el següent pas en el desenvolupament del nostre equip. L'any que ve serem més forts i més versàtils", afirma Luca Guercilena.

Contador va guanyar el Tour de França en 2007 i 2009, el Giro d'Itàlia el 2008 i 2015 i la Volta a Espanya el 2008, 2012 i 2014. Va ser campió d'Espanya de contrarellotge en 2009.

El Trek-Segafredo també ha anunciat la contractació de l'escalador espanyol Jesús Hernández. Company de Contador primer entre 2000 i 2005 i des de 2009 fins a la data.

Així mateix, arriba al personal directiu de Trek-Segafredo Steven de Jongh, home de confiança de Contador i que ha treballat estretament amb ell des de 2013 des del cotxe d'equip.