Als seus 29 anys, Marc Vallhonesta està exercint de veterà més aviat del que tenia previst. Va aterrar a Peralada buscant la confiança, la calma i els minuts que li havien mancat en les dues últimes temporades, i s'ha trobat liderant un vestidor ple de cares noves en el qual ell posa la veu de l'experiència. Es felicita per l'excel·lent inici de lliga, sobretot passat un estiu del tot estrany, alhora que es mostra content per haver trobat, per fi, l'estabilitat que buscava.

«Hem començat millor del que espràvem, sobretot perquè l'equip és nou i entre nosaltres no ens coneixíem. L'equip és jove i això és positiu, perquè hi ha molts nanos amb ganes de fer-ho bé», explica Vallho, qui recorda un estiu ben mogut a Peralada. «Vam començar tard i érem molt pocs al principi. No sabíem realment com aniríem i l'equip m'ha acabat soprenent». «Content» amb els 12 punts de 12 possibles, el silenc no vol fer volar coloms massa aviat:?«El sostre el marcaran les jornades. Llavors sabrem quin pot ser el nostre objectiu. Ara hem de tocar de peus a terra. No serà gens fàcil i cal anar pas a pas».

Tot i considerar-se «una mica jove» per ser «un veterà» del vestidor, no veu amb mals ulls haver agafat el paper d'aconsellar els més joves de la plantilla. «He hagut d'assumir aquest rol. Se m'ha demanat i crec que és bo, perquè els ?com?panys em tenen molt de respecte». Està satisfet pel bon inici de lliga, però sobretot perquè les coses em van bé. Aquí em sento còmode i amb confiança. Vinc d'un parell d'anys no massa positius. A?Llagostera em vaig lesionar i tenia pocs minuts;?a més, la manera de sortir no va ser massa bona. A?Olot tampoc vaig trobar la continuïtat que esperava i l'any no va ser gaire maco. Volia un lloc on poder estar còmode i jugar content. L'he trobat a Peralada».