Nico Rosberg (Mercedes), segon en la general del mundial de Formula 1, va mostrar la seva jerarquia en la sessió de classificació del Gran Premi de Singapur i avui (14.00, Movistar+) sortirà des de la primera posició al circuit de Marina Bay després de volar a la Q3. L'alemany va sumar la pole position número 29 al seu palmarès, la sisena de la temporada, que li permet fer un pas endavant per emportar-se la carrera d'aquest migdia (de nit a Singapur) i assaltar el liderat que posseeix el seu company d'equip Lewis Hamilton, amb un marge de dos punts.

En una pista urbana amb sots, de baixa adherència, forts pianos i barreres pròximes, la cronometrada principal, que es va disputar a la nit del traçat asiàtic, era vital amb vista a la carrera d'avui. Prova d'això és que sis dels vuit guanyadors a Marina Bay van celebrar la seva victòria després d'haver arrencat la prova des de la pole. El domini de Rosberg, que ve de guanyar les últimes dues carreres (Itàlia i Bèlgica), es va forjar en la tercera tanda (Q3) amb un estratosfèric temps de 1: 42.584 en el seu primer intent de volta ràpida, sent 531 mil·lèsimes més ràpid que Daniel Ricciardo, que l'acompanyarà en la primera línia de la graella de sortida.

Majúscula va ser la sorpresa en la primera tanda amb l'eliminació de Sebastian Vettel (Ferrari), que va patir un problema a la suspensió del darrere del seu monoplaça que li va impedir traçar amb normalitat els viratges del circuit de Marina Bay. El quatre vegades campió del món sortirà des de l'última posició de la graella en un circuit en el qual és molt difícil avançar.

Els pilots espanyols van poder completar la seva volta ràpida segons abans que les banderes grogues s'aixequessin a causa d'un accident del francès Romain Grosjean, que va obligar a retardar 10 minuts l'inici de la Q3.

El tres vegades campió del món, Lewis Hamilton, no va aconseguir millorar les sensacions en els entrenaments lliures i sortirà des de la segona línia de la graella després de quedar a 704 mil·lèsimes del temps del seu company. Hamilton, que només compta amb un avantatge de dos punts respecte a Rosberg en la classificació general, estarà acompanyat en la segona línia de Max Verstappen (Red Bull) després de superar el Ferrari de Kimi Raikkonen, que va acabar a gairebé un segon del millor temps signat per Rosberg. Fernando Alonso va aconseguir el novè millor temps i va poder millorar la falta de ritme de divendres, mentre que millor ho va fer Carlos Sainz, sisè.