E

l tècnic del Barcelona, Luis Enrique Martínez, segurament té la percepció que la gran temporada passada, resolta amb un doblet (Lliga i Copa del Rei), encara podria haver estat més bona si els seus millors jugadors haguessin arribat a la recta final de la campanya en plenitud física, cosa que està disposat a solucionar aquest curs. I així ho està posant en pràctica. L'ha ajudat l'exigent calendari de l'equip aquest mes de setembre (7 partits en 23 dies), les convocatòries de les diferents seleccions i, en alguns casos, també alguns problemes físics. A més a més l'enorme fons d'armari amb el qual compta el Barça aquesta temporada, ja que podria disposar de la plantilla més compensada de sempre, ajuda l'entrenador a dosificar els minuts dels seus jugadors. L'últim exemple de la nova situació es va veure ahir a Butarque.

Davant la sorpresa general, Luis Enrique va deixar a casa Busquets, fins aleshores el jugador amb més titularitats (6) en aquest inici de temporada amb Leo Messi, va estrenar titularitat Rafinha Alcántara i a més va canviar el sistema de joc, un 3-4-3 atacant amb Javier Mascherano al lateral dret i que es convertia en 4-3-3 defensant i Alba per l'esquerra. Des de l'inici del campionat (7 partits entre Lliga i Champions), el Barça ha comptat amb 21 jugadors i dos porters a l'equip titular i l'únic que no ha sortit d'inici ha estat el tercer porter, Jordi Masip. Després de Busquets i Messi, els que han jugat més vegades com a titulars (cinc ocasions) són Luis Suárez, Gerard Piqué, Ivan Rakitic i Samuel Umtiti, que és el que més protagonisme té entre els nou fitxatges. Denis Suárez, ?Mascherano, Jordi Alba i Sergi Roberto també acumulen un bon nombre de minuts.

Abans d'acabar el mes, el Barça encara ha d'afrontar tres compromisos més: dos de Lliga (21 setembre, Atlètic de Madrid; 24, Sporting de Gijón) i un de Champions (28; Borussia Moenchengladbach). Després de caure sorprenentment contra l'Alabès a casa (1-2), els blaugrana han reaccionat sense estar-se de res i han aconseguit dues golejades contra el Celtic Glasgow (7-0) i el Leganés (1-5), dos partits en els quals el trident Messi, Suárez i Neymar ha estat especialment ?lluït, amb la consecució de 10 gols i nou assistències.

L'equip va tornar ahir al matí a la feina i avui descansarà. Els barcelonistes es van entrenar al complet en una sessió en la qual van comptar amb la presència de tres jugadors del filial: Marlon Santos, Nili i Carbonell. Demà (11 del matí) tornaran als entrenaments per preparar el partit de dimecres contra l'Atlètic de Madrid (22.00 hores), la primera gran pedra de toc del curs.