L'Atlètic de Madrid de Diego Simeone visita demà (22.00) per novena vegada el Camp Nou, on hi ha alineat set equips titulars diferents, hi ha comptat amb 36 futbolistes, i hi ha guanyat una Lliga, però encara no ha aconseguit mai cap victòria en aquest estadi. Fins ara, cinc derrotes i tres empats entre la Lliga, la Copa del Rei, la Supercopa d'Espanya i la Lliga de Campions, amb sis gols a favor del conjunt matalasser, que només s'ha quedat sense marcar en dos d'aquests vuit partits jugats fins ara, i catorze dianes en contra.

És un dels tres únics estadis de l'actual Primera Divisió, al costat de Butarque de Leganés i El Molinón de Gijón, a l'espera de visitar per primera vegada Mendizorroza a Vitòria aquesta temporada, en els quals l'Atlètic de Simeone mai ha vençut a la Lliga. En els altres setze sí que hi ha guanyat alguna vegada en els últims cinc anys.

El Barcelona és el pitjor rival per al conjunt matalasser des que l'entrena el tècnic argentí. Ningú l'ha guanyat més que aquest adversari, amb deu derrotes en els seus disset duels oficials, dels quals l'Atlètic se n'ha endut dos i n'ha igualat quatre. El darrer precedent, al Calderón, va ser per als madrilenys (2-0).

Una altra història han estat les seves visites al Camp Nou. Allà hi va conquistar una Lliga, amb el gol de cap de Diego Godín i l'1-1 del 17 maig de 2014, i hi va aguantar en els partits d'anada de quarts de final de dues de les últimes tres edicions de la Lliga de Campions per classificar-se després a casa, però se li resisteix la victòria.

Des del 16 de desembre de 2012, un 4-1 en la primera visita a aquest camp, fins al passat 5 d'abril, un 2-1 en la màxima competició europea condicionat per l'expulsió de Fernando Torres superada la mitja hora, amb 0-1 a favor de l'Atlètic; vuit partits en què només ha repetit una alineació titular en aquest estadi.

Ho va fer en la temporada 2013-14, en el duel d'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions, l'1 d'abril de 2014, i la darrera jornada de Lliga, el 17 maig 2014, que li va acabar donant el títol contra el Barça de Tata Martino: Courtois; Juanfran, Giménez, Godín, Filipe Luis; Arda Turan, Gabi, Tiago Mendes, Koke; Diego Costa i Villa.

Simeone ha emprat 36 futbolistes en les seves vuit visites al Camp Nou, quatre d'ells presents en cada onze del tècnic en el feu blaugrana (el lateral dret Juanfran Torres, el central Diego Godín i els centrecampistes Koke i Gabi Fernández) i que també estaran a l'equip inicial demà.

El Barça, precisament, reprèn avui els entrenaments després d'haver tingut ahir jornada de descans, per preparar el primer gran test d'aquesta temporada, la visita del conjunt matalasser.