Barcelona i Atlètic de Madrid s'enfronten aquesta nit al Camp Nou en el primer partit gran del curs, un duel que mesura les inèrcies positives del campió i màxim golejador del campionat contra el conjunt de Diego Simeone, que va acabar amb el somni europeu blaugrana a l'última Lliga de Campions. Aquest és el darrer record que tenen els barcelonistes en els seus enfrontaments contra l'Atlètic, un equip amb el qual mantenen un balanç totalment favorable des que Simeone és l'entrenador. Entre les diferents competicions (Lliga, Lliga de Campions, Copa del Rei i Supercopa d'Espanya), el Barça acumula cinc victòries i tres empats davant els matalassers al Camp Nou, amb 14 gols a favor i sis en contra.

Després de la rebolcada davant l'Alabès (1-2), l'equip de Luis Enrique ha crescut en tan sols dos partits, en els quals ha marcat 12 gols i n'ha encaixat un. En tots dos han tingut especial protagonisme els seus tres davanters: Messi, Suárez i Neymar. Des de l'inici de curs, el trident blaugrana ha anotat en set partits 17 gols i ha repartit dotze assistències. Per avui, Luis Enrique jugarà amb el seu onze titular. Abandonarà la idea provisional del 3-4-3 i l'únic dubte -la alineació de Umtiti o Mascherano com a acompanyant de Piqué- ha quedat aclarida amb la lesió del francès. Umtiti pateix una distensió del lligament lateral intern del genoll esquerre. Així l'alineació sembla clara. Tornarà Sergi Roberto al lateral dret; Alba defensarà la banda esquerra i Mascherano acompanyarà Piqué a l'eix defensiu. Tornarà Busquets a la posició de mig centre, mentre que Rakitic i Iniesta completaran la línia de creació.

Més d'una dècada fa ja que l'Atlètic no guanya al Camp Nou, des del 5 de febrer de 2006 (1-3). Ni la imponent era Simeone, en què ha aconseguit una Lliga en aquest estadi amb un 1-1 en l'última jornada del curs 2013-14 o ha eliminat dues vegades el Barcelona a la Lliga de Campions, hi ha generat una victòria. La vol ja el conjunt matalasser, les dues últimes posades en escena al camp blaugrana van ser poderoses, amb pressió, ambició i molta vocació ofensiva, encara que les dues amb una derrota posterior en inferioritat numèrica. Ara, l'Atlètic de Simeone té la seva novena ocasió. En les vuit prèvies, cinc derrotes i tres empats. L'equip arriba rellançat a la cita. Després dels dubtes que van provocar dues igualades davant Alabès i Leganés, la contundent resposta de l'última setmana -tres victòries, 10 gols a favor i cap en contra- ha confirmat una potent plantilla, un equip d'altíssim nivell, múltiples variants i un punch incontestable.

La lidera Antoine Griezmann, formidable dissabte passat contra l'Sporting. Ja suma quatre gols i una assistència aquesta campanya. L'acompanya el seu compatriota Gameiro, pretès a l'estiu pel Barcelona, ??fitxat per l'Atlètic i bigolejador ja en l'actual temporada. Amb Fernando Torres -dos gols- i l'argentí Correa -un- com recanvis de garanties, Griezmann i Gameiro repetiran titularitat en atac al Camp Nou amb Carrasco, generant perill amb la seva velocitat per la banda esquerra.