Després de sumar la segona ensopegada al Camp Nou, aquesta vegada contra l'Atlètic de Madrid (1-1), el Barcelona visita Gijón amb la necessitat d'aconseguir la victòria per no allunyar-se més del lideratge, en mans el Reial Madrid, amb tres punts més que els blaugrana. El Barça ha perdut cinc punts en les cinc primeres jornades. Tots al Camp Nou, on a l'empat contra l'Atlètic cal afegir-hi la inesperada derrota contra l'Alabès (1-2). A més, ha perdut també Leo Messi, que estarà tres setmanes de baixa per un trencament de l'adductor dret. Arda Turan o Paco Alcácer es perfilen com a substituts de l'argentí a El Molinón. Rafinha és la gran novetat d'una convocatòria on segueix sense ser-hi Aleix Vidal.

Tampoc serà a l'onze que el Barcelona traurà a Gijón Sergio Busquets, que no va acabar el partit contra l'Atlètic perquè arrossegava un procés gripal. Dimecres va ser substituït a la segona meitat per André Gomes. El portuguès es perfila com a titular al migcentre però Busquets ha viatjat a terres asturianes. També es perdrà aquest partit Samuel Umtiti, per una distensió al lligament lateral del genoll. Això no significa que Luis Enrique no faci canvis en la defensa, on Mathieu podria entrar per donar descans a Mascherano o Piqué a l'eix i Digne a Alba al lateral esquerre. No sembla probable que Luis Enrique repeteixi el 3-4-3 que va utilitzar, amb èxit, a Leganés, però fidel a la seva política de rotacions, probablement doni descans a algun titular més pensant en el partit de dimecres que ve a la Lliga de Campions contra el Borussia Monchengladbach.

L'Sporting pretén mantenir l'excel·lent nivell de joc en camp propi mostrat en els dos partits disputats fins ara per intentar treure alguna cosa positiva en el partit de demà. Abelardo podrà comptar amb el migcampista Moi Gómez, que es va perdre les dues últimes jornades a causa d'una sobrecàrrega, fet que suposa recuperar el jugador que estava sent el més destacat en aquest inici. El tècnic de Gijón només ha disposat de la sessió d'ahir per preparar el partit contra el Barcelona i ho ha fet a porta tancada. La tornada de Moi Gómez permetrà a Abelardo oferir el seu teòric equip titular, amb el qual va aconseguir les dues victòries a casa abans que l'ajustat calendari fes que el tècnic realitzés diverses rotacions. Els blanc-i-vermells vénen d'encaixar dues derrotes consecutives lluny del Molinón, on per contra han guanyat els dos partits que hi han disputat i moments oferint un gran nivell de joc. Isma López, Canella, Carmona, Xavi Torres i el porter Whalley no han entrat a la llista.