Res millor que presentar-se a El Collao, l'estadi d'un equip que té per lema "més moral que l'Alcoià" amb el record ben present de l'empat (2-2) aconseguit davant el Vila-real B fa una setmana. Haver aixecat un 0 a 2 en contra fa que, precisament, de moral els d'Alsina ara en vagin sobrats. Aquest ingredient, però, i uns quants més, faran falta als gironins si volen trencar la llarga i preocupant ratxa sense guanyar que presenten a domicili: 23 partits).

Alsina espera que els seus futbolistes demostrin si la remuntada de fa set dies ha suposat un punt d'inflexió per a un equip cridat a ocupar posicions altes. El tècnic alerta, però, de "la màxima dificultat" del matx i analitza el conjunt valencià dient que "l'Alcoià és un dels màxims exponents a lluitar per pujar de categoria. Tenen jugadors amb molt d'ofici i amb un entrenador experimentat". El duel contra l'equip dirigit per Toni Seligrat serà el tercer desplaçament del curs després de tornar amb les mans buides del camp de l'Ebro (2-0) i l'Hércules (1-0). Segons el tècnic blaugrana, "serà un partit molt complicat, però estem preparats i sabem que caldrà oferir el nostre millor nivell si volem sumar".

L'escenari del matx és d'aquells que imposen per la pressió de la grada: "El Collao és un dels estadis amb més ambient de futbol i la ciutat es bolca amb l'equip, allà les victòries dels rivals tenent un regust d'èpica", puntualitza Alsina. Per mirar de trencar l'eterna dinàmica negativa a domicili, el tècnic, a banda del lesionat de llarga durada Nando Quesada, no pot comptar amb tres peces clau: el central Diego Jiménez, el pivot Albert Vivancos i el davanter Rafa Jordà.

L'Alcoià, invicte després de cinc jornades i que ve de guanyar el Barça B en l'últim partit com a local, tindrà l'única baixa del defensa Mario, que pateix una petita ruptura al soli de la seva cama esquerra.