Després de poc més de tres setmanes d'entrenaments, el nou projecte de l'Spar Citylift Girona arrenca oficialment aquest diumenge a la Seu d'Urgell (12.30) davant Cadí La Seu amb la disputa de la final de la Lliga Catalana Femenina. Precisament el mateix rival que va imposar-se a les gironines la temporada passada en aquesta mateixa competició, però a Fontajau. En aquella ocasió les pirinenques no van donar opció a l'Uni en un matx en què Cadí es va imposar per un clar 53-69.

Aquest any l'Uni hi arriba amb un balanç de dues victòries àmplies -davant el GEiEG GVC Gaesco- i una derrota en pretemporada -contra l'Ekaterimburg per 62-57. L'Spar Citylift Girona podrà comptar amb la totalitat de la plantilla per primera vegada, amb la recuperació de Rosó Buch i el retorn de Haley Peters. La mataronina ja està recuperada del turmell i després de no jugar dimecres davant Sant Adrià per precaució està a punt per al partit d'avui.

Per la seva banda, Peters va arribar aquest dissabte a Girona després de disputar la WNBA amb San Antonio Stars. La nord-americana estarà a disposició d'Èric Surís, però s'avaluarà l'estat de la jugadora. Peters viatjarà amb l'equip i la seva disponibilitat vindrà marcada pel seu estat físic i el desenvolupament del matx.

Pel que fa al partit en el qual també debutarà oficialment l'entrenador de l'Spar Citylift Girona, el tècnic es mostra il·lusionat i amb "ganes d'aconseguir aquest primer títol. Serà un partit bonic perquè proposem un bàsquet dinàmic i sense especular però no hem d'oblidar que només portem poc més de vint dies de treball i encara ens queda per arribar on volem estar".

Les gironines es trobaran davant a un rival que manté el bloc principal de la temporada passada i que té presència de jugadores catalanes. "Ens trobarem amb un joc molt veloç i pressionant tota la pista, trets identitaris del Cadí. Nosaltres hem de fer una defensa sòlida, en primer lloc hem de buscar la fiabilitat del nostre equip per seguir progressant", sentenciava Surís.