Mil cent ciclistes i 200 voluntaris van formar part de la sisena edició de la marxa cicloturista 100% Tondo, que es va celebrar a Sant Joan les Fonts aquest diumenge. L'esdeveniment, que compta amb dos recorreguts de 68 i de 116 quilòmetres, no té com a objectiu competir sinó preservar la memòria del ciclista vallenc i garrotxí d'adopció Xavi Tondo amb les dues voltes que solia fer ell per entrenar-se.

D'una banda, un recorregut de 68 quilòmetres per la Garrotxa i el Pla de l'Estany, amb sortida i arribada a Sant Joan les Fonts. Per l'altra, un circuit que, partint de la volta curta, continua fins a l'estació de muntanya de Vallter2000 per arribar als 116 quilòmetres.

Enguany la cursa va comptar amb la presència de ciclistes professionals que volien retre homenatge al seu company Xavi Tondo.

Sant Joan les Fonts també va celebrar una nova edició de la cursa de Ciclisme Infantil de carretera Tondo, en homenatge a l'aposta de Tondo pel ciclisme de base.

La Tondo Kids va comptar dissabte amb la presència de 100 nens i nenes que hi van prendre part i entre ells 30 del club organitzador Olot Infantil, d'un quilòmetre de llargada. La pluja no va impedir que se celebrés aquesta cursa en bones condicions, destinada a les categories Prebenjamins (1 volta), Benjamins (2 voltes), Principiants (4 voltes), Alevins (10 voltes) i Infantils (20 voltes).