El 16 de novembre passarà a la història com el dia que un jove Lionel Messi debutava amb el primer equip del Barça. Va ser a l'estadi Do Dragao, contra el Porto que llavors dirigia Jose Mourinho. Messi, avui considerat per a molts com el millor futbolista no només del planeta sinó també de la història, no era l'únic jove futbolista de la pedrera de blaugrana que el tècnic Frank Rijkaard va convocar. Al seu costat, uns joves Jordi Gómez, Oriol Riera i també el porter Xavi Ginard. Aquest últim, forjat al futbol base barcelonista i company del amteix Messi o també de Gerard Piqué i Cesc Fàbregas a l'equip juvenil, acaba d'aterrar a Olot convertint-se així en l'últim fitxatge del conjunt garrotxí.

Ginard, a punt de fer 30 anys i amb experiència a la Segona Divisió B (Sabadell i Atlètic Balears) i també a l'estranger (PAE?Veria FC i Aris de Salònica grecs) acceptava la proposta olotina seduït pel projecte i ahir mateix no només era presentat, sinó que s'entrenava per primera vegada sota les ordres de Ramon Calderé. El d'Artà competirà amb Quintanas -lesionat actualment al pectoral- i Conesa i intentarà tancar el debat que s'ha obert al voltant de qui ha de ser el porter titular de l'Olot. «He vingut a donar un cop de mà a l'equip i no pas a portar problemes de companyerisme al vestidor. Tinc ganes d'aportar tranquil·litat i també el meu granet de sorra», deia ahir Ginard, qui es veu «preparat» per debutar aquest mateix cap de setmana al camp del Pobla de Mafumet.

«Content» per aquesta etapa que tot just ara enceta i també per la «bona benvinguda» que ha rebut del seu nou vestidor, el balear explicava els motius que l'han dut a acceptar l'oferta de l'Olot. «Primer, perquè l'equip està a dalt a la classificació. Això és força cridaner i incita a venir. S'ha vist que hi ha ganes de guanyar i de lluitar, amb un projecte per intentar pujar i tornar a estar a la Segona B. Això és bastant interessant», valorava.

Ara caldrà veure com gestiona Calderé el fet de tenir tres porters en nòmina o si per la seva banda el club opta per obrir la porta de sortida a Quintanas o Conesa i quedar-se només amb dos.