Un gol en els últims minuts del partit, obra de Schürrle a tres del final, va castigar la reacció del Reial Madrid, que va saber patir en el primer temps després del retrobament amb el gol de Cristiano Ronaldo, va perdonar la sentència en el segon i va acabar cedint dos punts en el tercer empat consecutiu dels blancs. La vida no canvia per al Madrid a Alemanya, on les seves visites responen a un patró associat al patiment. A terres alemanyes, l'equip madridista es troba rivals amb un futbol físic i directe que li generen inestabilitat.

El duel va ser trepidant, amb un ritme endimoniat, d'anada i tornada. Dos equips que mostraven la seva velocitat ofensiva. Un Madrid en dificultats quan Götz connectava amb Dembélé i Aubameyang, però que es mostrava còmode jugant al contraatac. Cristiano Ronaldo va començar extramotivat després del seu canvi a Las Palmas. Desitjós d'enterrar la pitjor de les seves versions, va saltar a la gespa amb el gol al cap. Als dos minuts es trobava una falta a la frontal que treia Burki. El Dortmund responia i posava a prova el reaparegut Navas en un intercanvi de cops molt atractiu per a l'espectador. Era la jugada que ja avisava del gol. Una assistènca de taló a Cristiano va obrir el marcador i de passada va acabar amb l'angoixa del portuguès. El Borussia empataria al límit del descans després d'un mal refús de Navas a un xut de falta que rebotaria en Varane i Aubameyang empenyia al fons de la xarxa.

A la represa el Madrid va recuperar la personalitat del campió. Quan s'esperava una nova sortida en tromba alemanya, la realitat va ser un creixement en el joc de l'equip de Zidane. Així, en un córner Varane tornava a vançar els madridistes al marcador. L'esperit guerrer del Borussia va impedir que es donés per vençut. Encoratjat per una afició fidel i amb la «maledicció alemanya» sempre preparada per reaparèixer, el partit va acabar a l'àrea de Navas, que no va poder fer res per evitar el 2-2 de Schürrle.