Jaume Llaverola és una de les peces clau del projecte del Girona HC actual però també de la progressió dels gironins en les darreres dues temporades, assolint dos ascensos de categoria consecutius des de Nacional Catalana fins a la màxima categoria de l´hoquei estatal. El veterà porter d´Igualada i un dels històrics de l´hoquei català assegura haver trobat a Girona «un bon grup de gent que configura una petita família».

Una plantilla de jugadors que majoritàriament compaginen els tres entrenaments setmanals amb la feina, un esforç que fan amb sacrifici, però satisfets i més després de veure la recompensa de guanyar a tot un Liceo, un dels exequips de Llaverola: «Els horaris d´entrenament respecten les feines dels que treballem, de manera que anem a dormir tard i ens hem de llevar d´hora però descansem quan podem», explica el porter del Girona HC. Alhora, el tècnic Ramon Benito és un gran amic del porter blanc-i-vermell amb qui ha coincidit a la pista jugant junts i un contra l´altre en moltes ocasions: «No hi ha res millor que tenir d´entrenador un gran amic i persona com és el Ramon».

El dissabte, Llaverola va ser l´encarregat de calmar les arribades de perill del conjunt gallec i tot i el triomf final assegura que «el primer objectiu de la temporada és la salvació i, una vegada l´assolim, mirarem on estem i si tenim possibilitats de lluitar per quelcom més. No podem tirar coets ara, hem d´anar partit a partit». El porter igualadí va arribar al Girona HC la temporada 2014-15 després de marxar del Blanes abans d´acabar la temporada i des de llavors ha aportat la seva dilatada experiència a les porteries de Palau II.

El destí va voler que Llaverola es convertís en porter, i és que no va ser una decisió totalment personal la de defensar la porteria des de ben petit enlloc de fer-ho com a jugador. «De petit era més aviat grassonet i no sabia patinar, a més faltava un porter. Així doncs em van convertir en porter sense donar-me opció i mira fins on he arribat», assegura recordant els seus inicis amb els patins al Ramon Castelltort i posteriorment a l´Igualada HC. «Actualment m´encanta defensar la porteria, fins al punt que sempre ho faig en tots els esports que practico», declara rient.

L´igualadí és conscient que s´acosta el final de la seva carrera professional com a porter d´hoquei, però descarta la possibilitat de dirigir a un equip per «no tenir el caràcter i les qualitats necessàries per fer-ho». Jaume Llaverola afirma estar centrat en la trajectòria del Girona HC i de fer-ho el millor possible: «L´hoquei m´ha donat molts anys d´alegries i estic molt content del que he fet, quan acabi la temporada o toqui parlar d´aquest tema decidiré segons quina sigui la situació. Ara estic centrat en intentar mantenir aquest club el més alt possible començant pel proper partit».

Precisament sobre el rival d´aquest dissabte dels gironins, el CP Manlleu (20:00), l´igualadí declara que «és un equip recent ascendit com nosaltres i estan fent les coses molt bé. Haurem d´anar amb peus de plom, és una final més per a nosaltres». En la primera jornada de lliga els osonencs varen guanyar a la pista del Noia per un contudent 4-7 que va ser una de les altres sorpreses de la jornada al costat de la victòria del Girona.