El Barça va demostrar a la Lliga que sap guanyar sense Leo Messi. Va destrossar l'Sporting de Gijón (0-5) el passat cap de setmana i ara vol confirmar que les bones sensacioncs també es poden traslladar a Europa. Els blaugranes visiten l'estadi del Borussia Mönchengladbach sense la seva màxima estrella, però avalats per una ratxa impecable a domicili, amb un ple de victòries. Els de Luis Enrique són favorits, sobretot després d'apallissar el Celtic de Glasgow a la primera jornada (7-0) davant un rival, l'alemany, que tot i que està convençut que vendrà molt cara la seva pell ve de debutar a la màxima competició continental amb una clara derrota al camp del Manchester City (4-0).

Aconseguir la segona victòria consecutiva en la fase de grups és el principal objectiu del Barça, quelcom que li donaria certa tranquil·litat a l'hora d'encarar el doble enfrontament contra el City de les jornades següents. Els catalans i l'equip que dirigeix Pep Guardiola presumiblement es juguin en aquests dos partits el lideratge del grup C, així que arribar a aquesta doble cita amb sis punts de sis possibles donaria als blaugranes cert marge d'error per poder acabar primers.

El conjunt que dirigeix Luis Enrique es va estrenar en aquesta Champions amb un festival de futbol i gols (7-0) contra el Celtic escocès i avui confia a aconseguir de nou els tres punts. Aquest vespre, sense els lesionats Lionel Messi i Samuel Umtiti, els espera una prova de més envergadura que no pas la cita amb els escocesos contra el Borussia Mönchengladbach que dirigeix André Schubert. Per a aquest partit, Luis Enrique recuperarà els titulars als quals va donar descans a Gijón, en l'últim partit de Lliga. D'aquesta manera, tornaran a l'onze homes com Javier Mascherano, Jordi Alba, Andrés Iniesta i Ivan Rakitic per conformar l'equip titular habitual, encara que amb l'excepció de Messi, a qui probablement reemplaci una vegada més el turc Arda Turan. Serà el dia en el qual el porter Marc-André Ter Stegen s'enfrontarà al seu anterior equip, un Mönchengladbach que ha gua?nyat els últims 10 partits que ha disputat al seu estadi.

Per a aquesta cita, el tècnic André Schubert, que tot just acaba de renovar el seu contracte amb el club germànic fins al 2019, recupera el brasiler Raffael, un dels seus futbolistes més importants en atac. El jugador, absent per culpa d'uns problemes musculars, tot just es va entrenar ahir per primera vegada i sembla que estarà disponible per ser a l'onze titular. En canvi, Álvaro Domínguez, Strobl i Dmic estan descartats.