El primer any d'Akasvayu (2005/06, amb Edu Torres a la banqueta), no va acabar tenint els resultats esportius esperats i, per mirar d'assegurar el tret, en aquella època en què a Fontajau es lligaven els gossos amb llonganisses, el club va decidir fitxar com a tècnic del segon projecte Svetislav Pesic. L'home que havia conduït el Barça a la seva primera Eurolliga, entre molts d'altres mèrits. El club havia prescindit dels dos noms més cridaners del curs anterior, Raül López i Fran Vázquez, i va optar per tenir la gran estrella a la banqueta, amb el permís d'un emergent Marc Gasol que vivia el seu primer any a Fontajau. De seguida Pesic es va ficar l'afició a la butxaca. Era sortir a la pista abans dels partits i que el públic el rebés a peu dret i amb aplaudiments. Avui fa tot just deu anys del debut de l'Akasvayu que dirigia el tècnic serbi a l'ACB. Va ser amb una agònica victòria a Valladolid (74-75) amb els bases Marinovic i McDonald de referents, amb 20 i 14 punts respectivament.

Aquella temporada l'Akasvayu va brillar especialment a Europa (el 15 d'abril de 2007 guanyava la FIBA Cup a Fontajau contra l'Azovmash ucraïnès (79-72), però no va acabar de reixir ni a la Lliga, eliminat a quarts de final del play-off pel Barça de Dusko Ivanovic, ni a la Copa, on es va caure incomprensiblement a Màlaga, davant del Joventut, quan les semifinals eren a tocar, després de regalar als badalonins la pròrroga en uns últims segons per oblidar. En la competició europea hi va haver dues dates per al record: el 24 de gener de 2007 els gironins es desfeien de l'històric Virtus Bolonya (106-74) després d'una primera part inoblidable que havia acabat amb un concloent 71-33. Pocs dies després, el 14 de febrer, l'Akasvayu apallissava el Dijon (117-83) amb 10/11 triples d'un Fernandon San Emeterio que va firmar 39 punts. Aquell dia, després del partit, Pesic bromejava que volia «congelar» el braç de l'aler.

Pesic, de 66 anys, que aquest estiu ha renunciat a l'any que encara tenia de contracte amb el ?Bayern de Munic perquè després d'una operació a la cama no es veia amb condicions (l'ha rellevat a la banqueta Sasha Djordjevic), no va tenir una convivència senzilla amb els dirigents d'aquell Akasvayu i va acabar enfrontat amb l'aleshores director general, Antonio Maceiras. El seu darrer partit com a tècnic dels gironins va ser el 27 de maig de 2007, on va caure a Fontajau per 75-90 contra el Barça dient adéu a la temporada en quarts de final, una barrera que mai va poder superar el club en les seves dues dècades a l'elit del bàsquet espanyol.

Diversos jugadors que fa deu anys van viure aquella experiència a Fontajau encara estan en actiu. Marc Gasol segueix fent carrera a la NBA amb els Grizzlies de Memphis mentre construeix, sense pressa, a Girona, el seu projecte de club, que la temporada vinent tindrà un equip sènior de referència possiblement a la LEB Plata. San Emeterio juga al València, Salenga al Vytautas lituà, Marinovic al Craiova romanès i Keselj a l'Oostende de Bèlgica. Sada i Germán Gabriel no tenen equip, Bagaric es va retirar aquest estiu, Fucka ha iniciat una carrera com a tècnic al cadet B del Barça i Middleton continua com a tercer entrenador del CSKA de Moscou.

Pesic va arribar a Girona el juliol de 2006 amb un palmarès mai vist a Fontajau: campió d'Europa i del Món amb Sèrbia (2001 i 2002), i guanyador amb el Barça (2002/03) de la lliga, l'Eurolliga i la Copa del Rei. A Fontajau va ser un ídol, i tot i ser l'home que va conduir el club al seu títol més important (FIBA Cup), va sortir per la porta del darrere pel seu enfrontament amb els dirigents.