Pitu Comadevall es va formar a la Masia, va arribar a debutar amb el primer equip del Barça a San Mamés en l'última jornada de la lliga 2004/05 de la mà de Frank Rijkaard, i va viure de primera mà l'ascens del Girona a Segona B (2007), i el del Llagostera a Segona A (2014). Ahir, amb 32 anys, va afegir una experiència més a la seva carrera. Al Balewadi Stadium de Pune, a més de 7.000 quilòmetres de casa seva, a Salt, el migcampista va debutar a la Superlliga índia, jugant els últims tretze minuts contra el Mumbai amb el seu nou equip. Quan el gironí va substituir Bruno Herrero el Pune ja perdia per 0-1, i malgrat estar força actiu i brillar amb una assistència a un altre exjugador del Girona amb qui comparteix vestidor, Tato, no va poder evitar l'amargor d'estrenar-se perdent. Al final va acabar decidint un gol de Matias Defederico pel bàndol visitant, que tenia com a jugador més destacat l'uruguaià Diego Forlán.

Tot i la derrota, Pitu tenia moltes ganes de començar a competir després d'una pretemporada de dos mesos "que se'ns ha fet llarga". Segons explicava, "els resultats en els amistosos havien sigut bons i cada vegada l'equip s'entrena millor. Estem aconseguint que els jugadors estrangers i els hindús ens entenguem cada cop més bé". La normativa de la Superlliga obliga que en tots els onzes hi hagi un mínim de cinc jugadors hindús. Ahir el tècnic del Pune, l'espanyol Antonio López Habas, que havia estat a l'Atlètic B i al Las Rozas, va donar la titularitat a Bruno Herrero i Tato, dos exjugadors del Girona, i va deixar Pitu a la banqueta per donar-li l'alternativa a tretze minuts del final rellevant, precisament, Bruno, capità de l'equip.

El migcampista saltenc rep un tracte d'estrella. A l'Índia el futbol s'ha convertit gairebé en qüestió d'estat i gràcies a la forta inversió dels organitzadors de la Superlliga, nascuda el 2014, s'ha aconseguit un campionat amb molts noms destacats i figures que enfilen la recta final de la seva carrera. "De moment estic molt content de l'experiència. Estem vivint en un hotel i el tracte per als jugadors és fenomenal, com si fóssim futbolistes de la Champions. Tenim de tot i no ens falta de res", confessava ahir.

Pitu es va convertir ahir en el segon gironí que juga aquesta competició. Abans ho havia fet Arnal Llibert, a les files de l'Atlètic de Calcuta. A l'Índia hi juguen exjugadors del Girona com Marcos Tébar (Delhi Dinamos), Dani Mallo (Atlètic de Calcuta), i Jofre Mateu (Goa).

El partit d'ahir a Pune, considerat un derbi per la proximitat d'aquesta ciutat amb Bombai, va reunir més de 8.000 espectadors a l'estadi. El proper dissabte l'equip de Pitu, Tato i Bruno Herrero s'estrenarà fora de casa, al camp del Goa, per intentar aconseguir els punts que va deixar escapar ahir. La Superlliga índia finalitza coincidint amb el mercat d'hivern europeu, fet que permet a molts jugadors que hi han provat sort tornar a les lligues occidentals durant la segona part de la temporada.