Criticat per arriscar fins al límit amb el seu joc de peus i a l'ull de l'huracà després de la greu errada a Balaídos del diumenge en la derrota del Barça contra el Celta (4-3), el rendiment del porter Marc-André Ter Stegen ha generat un cert debat aquests darrers dies a l'entorn barcelonista. Per intentar calmar els ànims, dos exfutbolistes del club blaugrana que han tingut molt de pes al club al llarg dels últims anys, com ho són Xavi Hernández i Carles Puyol, van sortir ahir en defensa de l'alemany. No només van demanar-li que estigui tranquil i segueixi sent "valent" com fins ara, sinó que també es va assegurar que Ter Stegen, a dia d'avui, és un "dels millors porters del món" tot i haver col·leccionat alguna o altra errada des que defensa la porteria del Barça.

El primer a pronunciar-se va ser l'ara futbolista de l'Al-Sadd qatarià, Xavi Hernández, també entrenador a les acadèmies de futbol del club al qual ara milita. L'egarenc va opinar que Ter Stegen ha de "seguir sent valent" i alhora "atrevint-se" malgrat la greu errada de ?diumenge en la derrota del conjunt blaugrana al camp del Celta de Vigo. "No vaig veure aquell partit, però el Barça pren sempre molts riscos, no es valora la feina del porter i moltes vegades no defensem la seva qualitat. L'error d'un porter es veu molt més, lògicament. Se li ha de dir a Ter Stegen que és valent, que s'atreveixi i que el futbol del Barça és això, proposar, i ell és el que fa", va assegurar Xavi en un acte de LaLiga, de la qual és ambaixador, a Madrid.

El Barcelona va caure per 4-3 ?diumenge passat davant el Celta en un partit en el qual el porter alemany va cometre una greu errada en el quart gol de l'equip gallec, marcat pel xilè Tucu Hernández, error que el mateix Ter Stegen va reconèixer després del partit. Malgrat les derrotes amb el Celta i l'Alabès en aquest inici de la Lliga, Xavi va opiniar que el Barcelona està "igual de bé" que altres temporades. "No han començat com tots pensàvem, però tampoc el Reial Madrid i l'Atlètic. Això és bo per a la competició, aquesta competitivitat que hi ha", va dir.

Els elogis de Puyol

"Per a mi, Ter Stegen és un dels millors porters del món, aporta moltíssim i com a aficionat té tot el meu suport", va dir Carles Puyol en el mateix acte celebrat a Madrid, tot i admetre, com Xavi, que no va veure el Celta-Barça en qüestió.

"El joc amb els peus és una de les seves virtuts, quan generes tantes vegades l'inici de joc a vegades pots cometre algun error. Si al final de temporada valores allò aportat, aporta moltíssim i més a un equip com el Barcelona que surt jugant des de darrere el 95 per cent de les jugades", ha argumentar l'exjugador barcelonista.

Carles Puyol va emfatitzar que "només s'equivoca el que escull", ja que si Ter Stegen allunyés totes les pilotes el joc del Barcelona "no seria com és". "Quan un porter o un defensa fallen els errors són encara més gruixuts, perquè estàs més a prop de la porteria. Crec que ell ha de seguir amb la mateixa confiança, però té personalitat de sobres, així que no hi ha problema", va tancar l'exblaugrana.