La selecció espanyola va passar d'exhibir-se, amb Gianluigi Buffon posant-hi de la seva part en el gol de Vitolo, a cedir un empat davant Itàlia en un duel d'estils, per un penal innecessari i polèmic a vuit minuts del final (1-1). Tot just tres mesos havien passat del partit que va significar el trist final de la gloriosa era Del Bosque, el dia que Itàlia va atropellar Espanya i la va deixar fora de l'Eurocopa. La reacció de la selecció va arribar amb retard, però es va produir al Juventus Stadium, on no va culminar la revenja però va deixar símptomes que conviden a l'optimisme en un duel fratricida per l'únic lloc que dóna accés directe al Mundial. El primer lloc del grup, de moment és per a la sorprenent Albània.

La personalitat d'Espanya va arraconar el seu rival i l'azzurra no va dubtar a fer un pas enrere descaradament tot i jugar de local. El partit, tot i això, no es va obrir fins a una errada de Buffon que va acabar amb el 0-1 de Vitolo.

Era el just premi al futbol d'Espanya i l'esperó que necessitava Itàlia per despertar-se. Es va treure de sobre les pors d'un duel clau de la fase de classificació, va avançar línies i es va llançar cap a un altre tipus de partit. Sense la qualitat de generacions anteriors però amb l'empenta per posar en perill qualsevol rival. Una rematada de Pellé a centrada des de l'esquerra va ser l'impuls definitiu. El tècnic Ventura va reaccionar, va canviar el dibuix i va acabar amb tres davanters. No hi va haver reacció des de la banqueta espanyola. Vitolo perdonaria el segon davant Buffon i després Itàlia apareixeria. Éder va tocar a pilota amb la punta i es va deixar caure després avançar-se a Ramos, que va arribar tard. De Rossi no va perdonar i va empatar.

Lesió d'Alba

D'altra banda, Jordi Alba, va demanar el canvi i ser substituït al minut 20 per una lesió muscular.